Druhy činností

Ako sa zaregistrovať v automobilovom klube

Ako sa zaregistrovať v automobilovom klube

Video: Craig od Potoka | Automobilový závod | Cartoon Network 2024, Júl

Video: Craig od Potoka | Automobilový závod | Cartoon Network 2024, Júl
Anonim

Podľa účelu vytvorenia sa automobilové kluby delia na dve skupiny: podľa záujmov a cestnej pomoci. Jeho forma a spôsob registrácie v mnohých ohľadoch závisia od úloh, ktoré vykonáva automobilový klub.

Image

Návod na použitie

1

Predtým, ako začnete registrovať auto klub, rozhodnite sa, aké ciele a ciele splní. A tiež riešiť problémy s financovaním, získavaním a rozdeľovaním zisku z činnosti klubu, ak je samozrejme plánovaný príjem. V závislosti od navrhovanej činnosti môže byť klub automobilov zaregistrovaný ako nezisková organizácia alebo naopak ako komerčná organizácia.

2

Ak chcete vytvoriť neziskovú organizáciu, usporiadajte valné zhromaždenie členov budúceho autoklubu, na ktorom je potrebné prijať chartu a podpísať zakladajúcu dohodu. Potom napíšte žiadosť o štátnu registráciu vo forme PH 0001, priložte prijatú chartu, spoločenskú zmluvu, zápisnicu zo zasadnutia o rozhodnutí o zriadení autoklubu, záručný list o poskytnutí organizačných priestorov a fotokópiu úhrady štátneho poplatku. Zhromaždený balík dokumentov na registráciu automobilového klubu odovzdajte regionálnej pobočke registračnej komory pod ministerstvom spravodlivosti.

3

Pri registrácii automobilového klubu ako neziskovej organizácie majte na pamäti, že napriek skutočnosti, že podľa zákona NPO (neziskovej organizácie) je povolené podnikať, aby sa zabezpečili jeho základné funkcie, musíte štvrťročne zdokumentovať, že získaný zisk sa použil výlučne na rozvoj automobilového klubu. V opačnom prípade môžu nastať vážne problémy a bolo rozhodnuté o likvidácii NPO. Preto je často jednoduchšie zaregistrovať automobilový klub ako pravidelnú obchodnú organizáciu, napríklad LLC.

4

Ak chcete zaregistrovať automobilový klub ako LLC, najprv sa rozhodnite o organizačných záležitostiach (koľko zakladateľov bude mať automobilový klub, aká je výška schváleného kapitálu, druhy plánovaných činností a daňový systém). Potom zozbierajte balík dokumentov potrebných na registráciu vášho auto klubu na daňovom úrade. Napíšte vyhlásenie na formulár P11001. Upozorňujeme, že podpis žiadateľa musí byť notársky overený.

5

K žiadosti priložte zápisnicu zo schôdze zakladateľov (alebo rozhodnutie jediného zakladateľa autoklubu), chartu, potvrdenie o zaplatení štátnej povinnosti, zoznam účastníkov LLC. Ak má spoločnosť viac ako 2 zakladateľov, bude sa vyžadovať dohoda o založení spoločnosti, ako aj vyhlásenie o tom, že registračná autorita poskytne kópiu charty s poznámkou o pravosti dokumentu. Vytlačte, šite, podpíšte a uložte všetky dokumenty na daňový úrad. Za týždeň bude možné získať osvedčenie o štátnej registrácii právnickej osoby a začať pracovať.

Venujte pozornosť

Zakladateľ, ktorý podpísal žiadosť u notára, musí predložiť doklady daňovému úradu. Na základe splnomocnenia však môže byť nahradená akoukoľvek inou osobou.

Odporúčaná