obchodné

Ako správne zaregistrovať firmu

Ako správne zaregistrovať firmu

Video: Finančník Igor Rattaj aj o tom, prečo si niekto zaregistruje firmu na Cypre 2024, Júl

Video: Finančník Igor Rattaj aj o tom, prečo si niekto zaregistruje firmu na Cypre 2024, Júl
Anonim

Ak začnete podnikať, neodkladajte registráciu na neskôr, pretože sa domnievate, že nie ste pre daňové úrady. Podnikanie legálne znamená zaregistrovať ho. Budeme sa snažiť zistiť, v akej forme je to najlepšie a ako minúť čo najmenšie peniaze a úsilie na registráciu.

Image

Návod na použitie

1

Spravidla má podnikateľ na výber: zaregistrujte sa ako samostatný podnikateľ (IP) alebo si vytvorte právnickú osobu (zvyčajne spoločnosť s ručením obmedzeným - LLC). A v skutočnosti a v ďalšom uskutočnení existujú výhody a nevýhody.

2

Individuálny podnikateľ je registrovaný iba pre jednu osobu, ale v skutočnosti má všetky práva právnických osôb, ktoré slobodne používa výnosy, povinnosť vlastniť základné imanie. Je však zodpovedný za záväzky so všetkým svojím majetkom. Nemá právo obchodovať s alkoholom. Proces registrácie IP je jednoduchší a lacnejší.

3

V LLC sú všetci účastníci zodpovední iba v rámci schváleného kapitálu, t. J. Investovaných prostriedkov. Na registráciu spoločnosti LLC je potrebný schválený kapitál (zatiaľ čo malý - 10 000 rubľov, môže k nemu prispievať majetok), bežný účet a pečať. LLC musí vymenovať riaditeľa. LLC má právo vyberať prostriedky iba na určité účely (keďže prostriedky na bežnom účte LLC patria spoločnosti, a nie jej zakladateľom). LLC a IP môžu používať zjednodušený daňový systém.

4

Ak chcete zaregistrovať IP, musíte nájsť formulár žiadosti o registráciu IP na internete, vyplniť ho a ísť na daňový úrad, pričom so sebou vezmete aj pas, dve kópie a dve kópie osvedčenia TIN. Registrácia DV na daňovom úrade sa vykonáva v mieste registrácie. V dani dostanete potvrdenie o zaplatení štátneho poplatku a pošlete ho notárovi, ktorý doklady potvrdí. Štátna povinnosť - 800 rubľov. Notár osvedčuje žiadosť, kópiu pasu a DIČ pre asi 500 - 1 000 rubľov. Potom sa musíte vrátiť k dani, predložiť dokumenty a napísať vyhlásenie o prechode na zjednodušený daňový systém v dvoch kópiách. Po piatich pracovných dňoch s rovnakou daňou by ste mali dostať osvedčenie o registrácii jednotlivých podnikateľov a výpis z registra jednotlivých podnikateľov (USRN). Od tejto chvíle sa môžete považovať za registrovaného podnikateľa. Potom zostáva iba otvoriť bankový účet a získať štatistické kódy od Federálnej štátnej štatistickej služby.

5

LLC registráciu v Moskve vykonáva Inšpektorát Inšpektorátu Federálnej daňovej služby č. 46. Na registráciu spoločnosti LLC musíte pripraviť balík základných dokumentov, ktorý bude obsahovať 2 originály kópií stanov spoločnosti, Protokol valného zhromaždenia účastníkov o založení spoločnosti LLC (s dvoma alebo viacerými zakladateľmi) a potvrdenie o zaplatení štátneho poplatku 4 000 rubľov. Je tiež potrebné predložiť žiadosť (formulár P11001) s podpisom žiadateľa - jedného zo zakladateľov - notárom. V prípade potreby môže LLC, ako samostatný podnikateľ, využiť zjednodušený daňový systém, preto je potrebné napísať vyhlásenie o prechode na zjednodušený daňový systém v dvoch kópiách. Zakladatelia do piatich pracovných dní dostanú osvedčenia o štátnej registrácii, registrácii dane, zaregistrovaných základných dokumentoch, výpis z Jednotného štátneho registra právnych subjektov (USRLE) a dokumenty potvrdzujúce registráciu v Federálnej štátnej štatistickej službe. Potom budete musieť otvoriť bankový účet a objednať pečať.

6

Postup registrácie spoločnosti LLC bude stáť asi 5 000 až 7 000 rubľov. Ak sa podnikatelia obracajú na špecializovanú spoločnosť, budú musieť zaplatiť aspoň rovnakú sumu, čo ušetrí čas a úsilie.

Táto stránka je o malom podnikaní.

Odporúčaná