ostatné

Ako zaregistrovať ochrannú známku

Ako zaregistrovať ochrannú známku

Video: #47 PODCAST: Marketingové 4P značky Chutné Kytice 2024, Júl

Video: #47 PODCAST: Marketingové 4P značky Chutné Kytice 2024, Júl
Anonim

Ak chcete používať ochrannú známku a zakázať jej používanie inými spoločnosťami, musíte ju zaregistrovať v službe Rospatent. Na tento účel by ste mali poznať požiadavky tohto orgánu, jeho politiku pre takýto postup.

Image

Budete potrebovať

  • - medzinárodný klasifikátor tovarov a služieb;

  • - pas;

  • - licenčná dohoda;

  • - vyvinutá ochranná známka (značka).

Návod na použitie

1

Preskúmajte požiadavky na ochranné známky, ktoré sa vzťahujú na označenia, aby sa určila identita produktu. Musí mať pôvodný pôvod a musí mať rozlišovaciu spôsobilosť. Obraz nemôže byť pre potenciálnych kupujúcich zavádzajúci.

2

Určite, kto bude držiteľom autorských práv na ochrannú známku, ktorú ste vyvinuli pre vyrobené výrobky. Môže to byť v súlade so zákonmi spoločnosti alebo jednotlivého podnikateľa, to znamená, že registrácia práv k nemu sa vykonáva iba u právnickej osoby. S držiteľom autorských práv by sa mala uzavrieť licenčná zmluva, ktorá bude potvrdením jeho práv. Ak sa ochranná známka po dobu troch rokov z akéhokoľvek dôvodu nepoužije, potom ju spoločnosť Rospatent po uplynutí tejto doby môže zrušiť.

3

Napíšte napísaný zoznam tovarov, ktoré sa chystáte vyrobiť pod vyvinutou ochrannou známkou. Malo by sa zostaviť podľa Medzinárodnej klasifikácie tovaru a služieb. Musíte nezávisle určiť triedu, do ktorej tento alebo daný produkt patrí. Ak nemôžete nájsť výrobky v klasifikátore, potom v budúcnosti môžu vzniknúť problémy (ak tovar nezaradíte správne) s Rospatentom, ktorý vás požiada o vykonanie náležitých úprav (ktoré si vyžaduje zaplatenie štátnej dane).

4

Podajte žiadosť o registráciu ochrannej známky. Malo by obsahovať žiadosť o registráciu vyvinutého označenia (nezabudnite napísať osobné údaje prihlasovateľa, jeho adresu bydliska), zoznam tovaru, samotnú ochrannú známku, jej popis (druh, zloženie, význam).

5

Po oznámení zo strany Rospatent o možnosti registrácie ochrannej známky napíšte žiadosť o osvedčenie o určení. K dokladu, ktorý potvrdzuje zaplatenie štátnej povinnosti, priložte potvrdenie alebo iný doklad.

Ako zaregistrovať ochrannú známku sami

Odporúčaná