obchodné

Aké dokumenty sú potrebné na registráciu IP

Obsah:

Aké dokumenty sú potrebné na registráciu IP

Video: Ako fungujú podvody s DPH? | Ako funguje DPH? 2024, Júl

Video: Ako fungujú podvody s DPH? | Ako funguje DPH? 2024, Júl
Anonim

Pre štátnu registráciu jednotlivca podnikateľa bude potrebné predložiť žiadosť, doklad o zaplatení štátnej povinnosti a množstvo ďalších dokladov. Pre cudzincov a neplnoleté osoby sú stanovené určité prvky týkajúce sa zoznamu požadovaných dokumentov.

Image

Zoznam dokladov požadovaných na štátnu registráciu osôb, ktoré sa chcú stať samostatnými podnikateľmi, je definovaný federálnym zákonom „o štátnej registrácii právnických osôb a samostatných podnikateľov“. Za štát. Registrácia rezidenta našej krajiny ako samostatného podnikateľa bude musieť predložiť žiadosť v predpísanom formulári. Okrem toho počet povinných dokladov obsahuje kópiu spoločného pasu, potvrdenie o zaplatení poplatku. V jednotlivých prípadoch sa vyžaduje zber, predloženie ďalších dokumentov.

Prípady predloženia doplňujúcich dokumentov

Osoba zasielajúca žiadosť o štátnu registráciu územnému daňovému úradu je tiež povinná predložiť rodný list, ďalší doklad potvrdzujúci informáciu o dátume, mieste narodenia. Vyžaduje sa to iba v prípade, ak doklad totožnosti takéto údaje neobsahuje. Rovnaké pravidlo sa uplatňuje v prípadoch, keď doklad totožnosti neposkytuje informácie o adrese žiadateľa v krajine. V niektorých prípadoch bude potrebné dodatočne poskytnúť osvedčenie potvrdzujúce, že žiadateľ nemá záznam v registri trestov a ukončenie trestného stíhania proti nemu z rehabilitačných dôvodov. Takýto dokument je potrebný najmä pri registrácii na vykonávanie činností týkajúcich sa odbornej prípravy, vzdelávania maloletých a niektorých ďalších oblastí.

Odporúčaná