ostatné

Aké povolenia sú potrebné na otvorenie obchodu

Obsah:

Aké povolenia sú potrebné na otvorenie obchodu

Video: Otvorenie novej prevadzky - schvalenie od Hygieny 2024, Júl

Video: Otvorenie novej prevadzky - schvalenie od Hygieny 2024, Júl
Anonim

Počet individuálnych podnikateľov rastie každý deň, väčšina z nich sa zaujíma o oblasť obchodu, konkrétne o otvorenie vlastného obchodu. Na prvý pohľad sa zdá, že nie je nič zložitého: prenajíma si izbu, prenajíma pracovníkov a nakupuje tovar. Tomu však bráni množstvo povolení, bez ktorých je práca skladu nemožná.

Image

Ako sa ukázalo, na to, aby ste mohli začať pracovať vo svojom vlastnom obchode, potrebujete niekoľko dokumentov. A neobmedzuje sa na také dokumenty, ako je registrácia právnickej osoby, osvedčenie o DIČ a dokumenty o registrácii v lekárskom, dôchodkovom fonde a sociálnom poistení. Okrem nich budete potrebovať nasledujúce povolenia.

Povolenie umiestniť reklamný priestor

Toto povolenie musíte získať, aby ste mohli nainštalovať značku svojho obchodu. Ak ju chcete získať, musíte predložiť vyplnenú žiadosť o povolenie umiestniť reklamný priestor spolu s kópiami zmluvy o prenájme priestorov a osvedčenia o otvorení maloobchodnej predajne a registračnou kartou overenou notárom. Potrebujete však aj náčrt budúcej značky, mapu odhadovanej polohy a niekoľko farebných fotografií.

Správa hasičského zboru

Je to jedno z najdôležitejších povolení, ktoré musí vlastník obchodu mať. Ak ju chcete získať, mali by ste tiež predložiť vyplnenú žiadosť spolu s kópiami nájomnej zmluvy a osvedčenia o otvorení maloobchodnej predajne, poistnou zmluvou pre priestory, zmluvou potvrdzujúcou inštaláciu požiarneho systému vo vašich priestoroch, ako aj pôdorysom. V budúcnosti si musíte z tímu svojich zamestnancov vybrať osobu, ktorá bude zodpovedná za požiarnu bezpečnosť.

Sanitárny záver

Rovnaký dôležitý povoľovací dokument ako záver hasičskej služby. Na jeho získanie bude tiež potrebné množstvo niektorých dokumentov, a to: vyhlásenie, dokument preukazujúci, že ste zaregistrovaný na Inšpektoráte pre dane, osvedčenie o registrácii právnickej osoby a prenájom priestorov, osvedčenia o celom zozname predaných výrobkov, lekárske knihy zamestnancov obchodov a osvedčenie o uzavretí zmluvy na odvoz odpadu.

Odporúčaná