ostatné

Kto by nemal podnikať

Kto by nemal podnikať

Video: Ako začať podnikať + moja story | Startup za pakatel - Chris Guillebeau 2024, Júl

Video: Ako začať podnikať + moja story | Startup za pakatel - Chris Guillebeau 2024, Júl
Anonim

Mnoho ľudí, ktorí sa rozhodnú založiť vlastný podnik, nezačne premietať svoje myšlienky do reality, a ak sa im podarí založiť obchod, takmer okamžite sa zrúti. Kolaps podnikania nastáva z rôznych dôvodov, externých aj interných. Osobné vlastnosti charakteru často vedú ku kolapsu podniku.

Image

Bohužiaľ, existujú určité vlastnosti osoby, ktorá mu neumožňuje byť podnikateľom, podnikateľom.

Po prvé, osoba, ktorá sa rozhodla podnikať, sa musí neustále rozvíjať, vlastniť veľa zručností a znalostí. Budúci vodca musí rozumieť účtovníctve, poznať právne predpisy Ruskej federácie, musí mať obchodné a marketingové schopnosti. Samozrejme, môžete najať špecialistov, ale to nestačí. Neexistuje žiadna záruka, že urobia všetko na najvyššej úrovni.

Po druhé, osoba, ktorá sa rozhodne otvoriť podnik, by mala byť spoločenská. Musí byť schopný nájsť a udržiavať kontakty s novými ľuďmi, inak sa práca zmení na niečo hrozné.

Po tretie, musíte znížiť životnú úroveň svojej rodiny. Podnik vyžaduje veľké investície, dokonca aj tie, ktoré ste neplánovali. Ak nie ste pripravení investovať iba na začiatku, potom podnikanie nie je pre vás.

Po štvrté, musíte byť riskantnou osobou. Musíte byť schopní riskovať, hazardovať a zároveň sa pri každej neúspešnej akcii nestarnúť. Peniaze, rovnako ako podnikanie, milujú riziko.

Po piate, všetci podnikatelia sú náchylní k introspekcii. Musíte urobiť niečo užitočné a dobré pre seba zo všetkého, dokonca aj z neúspešných akcií.

Po šieste, mali by ste byť pripravení predať. Celý malý podnik spočíva na predaji. Najprv budete predávať seba, svoje služby, tovar takmer každú sekundu.

Buďte tiež mentálne pripravení na skutočnosť, že musíte tráviť menej času s rodinou. Podnikanie ako dieťa si vyžaduje veľa času a úsilia.

Odporúčaná