obchodné

Na základe toho, čo pôsobí, IP

Obsah:

Na základe toho, čo pôsobí, IP

Video: Integration of 2N IP Intercoms with Carson Living 2024, Júl

Video: Integration of 2N IP Intercoms with Carson Living 2024, Júl
Anonim

Ak sa občan rozhodne podnikať, zákon vyžaduje, aby ste prešli štatútom samostatného podnikateľa prostredníctvom postupu registrácie. Zároveň sa údaje zapisujú do osobitného registra jednotlivých podnikateľov a občanovi sa udeľuje štatút podnikateľa bez vzniku právnickej osoby (PBUL).

Image

Postup priraďovania stavu

V súlade s občianskym právom môže vykonávať podnikateľskú činnosť každý občan, ktorý prešiel registračným postupom ako podnikateľ bez toho, aby vytvoril právnickú osobu. Federálna daňová inšpekcia má právo sa zaregistrovať na základe žiadosti občana a potrebného súboru dokumentov, ktoré pripravil.

Na registráciu IP je potrebné zaplatiť daň a vypracovať žiadosť v predpísanom formulári. Je potrebné vyplniť všetky poskytnuté stĺpce bez toho, aby ste prekročili štvorce stanovené pre každý ukazovateľ, vytlačené. K žiadosti musí byť priložená kópia pasu a potvrdenie o zaplatení štátnej dane.

Zamestnanec daňového inšpektorátu vystaví pri prijatí dokladov príslušný doklad a vydá ich na podpis žiadateľa. Podľa zákona je na registráciu IP pridelených 5 pracovných dní, po ktorých občan dostane osvedčenie o štátnej registrácii a pridelenie registračného čísla. Na základe tohto dokumentu bude podnikateľ vykonávať svoje činnosti. Na tento dokument sa musí odkazovať pri uzatváraní rôznych dohôd, vydávaní licencií, tlači IP, vypracovávaní dokumentov na prenájom, predaj atď.

Postup na vytvorenie FNU je maximálne zjednodušený, pretože IP je úplným vlastníkom podniku, ktorý otvoril, preňho nie sú ustanovení spoluzakladatelia a majitelia akcií. Partnerom pre individuálneho podnikateľa sa môže stať iba rovnocenný podnikateľ s rovnakými právami, ktorý musí pri uzatváraní dohôd konať na základe svojho osobného registračného osvedčenia.

Odporúčaná