Druhy činností

Aká je ziskovosť chovu čistokrvných zvierat

Obsah:

Aká je ziskovosť chovu čistokrvných zvierat

Video: Trojnásobný medzinárodný úspech na výstave psích boxerov 2024, Júl

Video: Trojnásobný medzinárodný úspech na výstave psích boxerov 2024, Júl
Anonim

Domáce zvieratá oživujú osamelý život, učia deťom láskavosť a schopnosť reagovať, majú terapeutický účinok na ľudí s rôznymi chorobami. Ľudia často získavajú obyčajné, rozmnožené zvieratá. Stále plnokrvné zvieratá, ktoré sa líšia svojimi schopnosťami učenia, článkom, určitými zručnosťami a vlastnosťami, sú však stále viac žiadané.

Image

Chov čistokrvných mačiek

Mačky vo vzťahu k iným zvieratám sa považujú za plodné a najviac žiadané kvôli veľkosti a iným vlastnostiam ich obsahu. Plnokrvné mačky sú nepochybne drahšie ako bežné mačky. Na chov plnokrvných mačiek musíte:

- chovná miestnosť (často je možné chovať mačky aj v malom byte, ale pre mačku potrebujete miestnosť, kde bude mať miesto na spanie, miesto, kde sa postará o seba, miesto na toaletu);

- obohatená výživa;

- včasné očkovanie;

- v niektorých prípadoch chôdza;

- mala by byť vhodná špecializovaná kozmetika, hračky, hrebene a výplň toaliet.

Úplne prvými nákladmi bude získanie samice a samca s rodokmeňom alebo bez neho (v závislosti od dostupnosti dokladov bude cena samotných zvierat a následného vrhu odlišná).

Na rozvoj potrebných vlastností je potrebné veľa úsilia: naučiť mačiatka toaletu, naučiť sa porozumieť miestu na spanie.

Malo by neustále zabezpečovať čistotu, kde sa mačky chovajú, monitorovať zdravie domácich miláčikov. Ak sa chcete zapojiť do tohto podnikania, musíte byť skutočným milovníkom mačiek, pretože sú veľmi citliví.

Príjem z chovu mačiek rôznych plemien sa bude pohybovať od 5 do 70 tisíc rubľov za vrh.

Chov plnokrvných psov

V závislosti od plemena si budú chovné psy vyžadovať pomerne veľkú plochu. Náklady na chov iných domácich zvierat sú vyššie, ale milovníci psov sa zaoberajú hlavne takýmto podnikaním. To znamená, že tento druh podnikania nie je len spôsobom, ako dosiahnuť zisk, ale aj koníčkom. Chôdze a výcviku zvierat bude vyžadovať veľa času. Aj malé šteniatka vyžadujú pozornosť, starostlivosť, špeciálne školenie. Rodičia trávia veľa času prípravou a účasťou na výstavách - jedná sa o špeciálnu položku.

Na organizáciu podnikania budete potrebovať rovnaké doplnky a náklady, iba s vlastnou špecifickosťou, ktorá je charakteristická pre každé plemeno psa.

Vo všeobecnosti však z vrhu môžete získať 10 až 100 tisíc rubľov príjmu.

Odporúčaná