rozpočtovanie

Zodpovednosť jednotlivého podnikateľa za povinnosti

Zodpovednosť jednotlivého podnikateľa za povinnosti

Video: OPS101 Securing your Hybrid environment - Part 1 - Azure Security Center 2024, Júl

Video: OPS101 Securing your Hybrid environment - Part 1 - Azure Security Center 2024, Júl
Anonim

Podnikateľská činnosť jednotlivca zahŕňa interakciu s rôznymi organizáciami a jednotlivcami. Takáto interakcia môže byť vyjadrená vo forme uzatvárania zmlúv o poskytovaní služieb alebo dodaní tovaru. Zodpovednosť ustanovená zákonom pre podnikateľov v prípade nesplnenia podmienok zmluvy sa výrazne líši od zodpovednosti stanovenej pre organizácie.

Image

Návod na použitie

1

Občan registrovaný ako podnikateľ je zodpovedný za svojich klientov v rámci celého svojho majetku. V tomto prípade nie je výnimkou jeho osobný majetok, napríklad auto, letná rezidencia atď. Základné potreby, ako je oblečenie, bývanie, ktoré je pre neho jediné, potrebné domáce spotrebiče, však nemožno použiť na splnenie požiadaviek osôb, ktorým podnikateľ dlhuje.

2

Zodpovednosť jednotlivého podnikateľa za záväzky sa môže vyjadriť ako náhrada za straty, ktoré sa chápu nielen ako finančné straty, ale aj príjem, ktorý by protistrana mohla získať, ak si podnikateľ splní svoje povinnosti vyplývajúce z transakcie.

3

Podnikateľ môže byť okrem škody trestne stíhaný aj vo forme trestu. Môže sa vyjadriť ako konkrétna suma hotovosti alebo sa môže uviesť ako percento zo zmluvnej ceny.

4

Podnikateľ je naďalej zodpovedný za svoje dlhy, a to aj vtedy, ak ukončil svoju činnosť a už nemá štatút podnikateľa.

Odporúčaná