ostatné

Reklama ako komunikačný nástroj

Reklama ako komunikačný nástroj

Video: Nová ŠKODA Citigo - Váš nový komunikačný nástroj 2024, Júl

Video: Nová ŠKODA Citigo - Váš nový komunikačný nástroj 2024, Júl
Anonim

Reklama je jednou zo súčastí integrovanej marketingovej komunikácie, ako aj reklama, public relations, osobný predaj a podpora predaja.

Image

Návod na použitie

1

Reklama má všetky prvky spojené s komunikáciou. Pri ich použití sa informácie o tovare alebo službách prenášajú od výrobcu k potenciálnemu kupujúcemu. Existuje niekoľko kanálov na prenos týchto informácií, ako aj spätnej väzby od zákazníkov pre každý z nich.

2

Hlavným účelom reklamy v systéme marketingovej komunikácie je marketing tovaru a propagácia služieb. Vykonáva úlohy, ako je informovanie, povzbudzovanie, umiestňovanie, pripomínanie, budovanie imidžu a udržanie verných zákazníkov.

3

Nabádanie je postupné vytváranie preferencií pre produkt, motivácia zákazníka si ho zvoliť. Pozícia - rozdelenie miesta produktu medzi jeho konkurentov. Budovanie imidžu - vytvorenie dlhodobého dobrého vzťahu s produktom. Pripomenutie je neustále obnovovanie informácií o produkte v pamäti osoby.

4

Reklama plní svoje úlohy a odvoláva sa na motívy spotrebiteľov: to, čo chcú z produktu získať. Maslowova pyramída jasne ukazuje, o čo sa ľudia usilujú na každej úrovni.

5

Existujú základné a doplnkové kanály na distribúciu reklamy. Medzi hlavné patria tlačené médiá, internet, televízia, rozhlas a reklama vonku. Každý z týchto kanálov má svoje klady a zápory.

6

Ďalšie kanály sa používajú hlavne ako súčasť reklamných kampaní. Jedná sa o tlačenú reklamu, výstavy, veľtrhy a suveníry.

7

Rozlišujú sa tieto typy tlačovej reklamy: katalógy, brožúry, letáky a brožúry. Distribuujú ich buď promotéri alebo partneri, alebo na špeciálnych podujatiach.

8

Výstavy a veľtrhy sú tiež miestom distribúcie reklamy. Výstava je krátkodobou akciou, ktorá sa koná približne raz ročne približne v rovnakom čase. Jeho účelom je oboznámiť spotrebiteľov so vzorkami tovaru a služieb. Veľtrh je tiež krátkodobou udalosťou. Je súčasťou väčšej udalosti a zameriava sa na distribúciu vzoriek produktov.

9

Reklama na suveníry je darček pre potenciálneho kupca od výrobcu. Medzi najbežnejšie používané suveníry patria kalendáre, obchodné darčeky, drobné výrobky s logom spoločnosti - perá, zapaľovače, retiazky na kľúče.

10

V rámci reklamnej kampane sa kombinujú rôzne kanály prenosu informácií. Hlavným pravidlom v tomto prípade je vytvorenie jednotného štýlu správ a dizajnu pre všetky kanály.

Reklama v komunikačnom procese, A.E. Mezentsev

Odporúčaná