ostatné

Poistenie podnikateľských rizík

Poistenie podnikateľských rizík

Video: Poistenie podnikateľov: Likvidácia poistných udalostí 2024, Júl

Video: Poistenie podnikateľov: Likvidácia poistných udalostí 2024, Júl
Anonim

Každé podnikanie má svoje vlastné riziká. Finančné riziká vznikajú najčastejšie z nečinnosti samotného podnikateľa v práci. Pred uzatvorením zmluvy s poisťovacou spoločnosťou musíte jasne vedieť, aké riziká poistíte a čo môžete získať od poisťovateľov ako odškodnenie.

Image

Predmet podnikateľského rizika. Čo môže podnikateľ poistiť?

Pre začiatočníkov je to všetok majetok, ktorý je v obehu v organizácii. K majetku možno pripísať absolútne všetko, čo stojí za nejakú hotovostnú investíciu, či už sú to pracovné nástroje, či už sú to kancelárie alebo preprava, ktorá prepravuje pracovníkov. Majetok je možné poistiť proti krádeži, opotrebeniu alebo iným prípadom. Je tiež možné poistiť zodpovednosť podnikateľa proti nesplácaniu dlhov, pôžičiek atď. Môžete tiež poistiť nezaplatenie úrokov z akcií, ktoré podnikateľ chcel uviesť do obehu inej spoločnosti.

Poistia absolútne všetko, dokonca aj výsledok práce. Nikdy neviete, ako sa to skutočne ukáže, podnikateľ naplánoval jednu vec, ale dostal druhú, v tomto prípade je tu tiež riziko. Je tiež výhodné poistiť pracovné vybavenie, pretože sa môže ľahko zlomiť, čo spoločnosti prinesie straty. Podnikateľovi môžu čeliť mnohé problémy so zamestnancami, ktorí môžu byť poistení. Musíte sa však vopred zaregistrovať, že odškodnenie bude iba v prípade priemyselného úrazu, nehody alebo niečoho iného, ​​podľa uváženia podnikateľa. V každom prípade sa musia prísne dodržiavať zákony o ochrane a bezpečnosti práce.

Výška poistenia

Výška poistenia je stanovená v právnych predpisoch Ruskej federácie, je založená na financiách a riziku podnikateľa. Poistná suma je náhrada poisteného, ​​ak dôjde k poistnej udalosti. Ak je v poistnej zmluve špecifikovaný viac ako jeden predmet poistenia, hlavná čiastka sa skladá z častí tejto sumy. Bez ohľadu na poistenú udalosť sa musíte okamžite rozhodnúť, koľko bude, aby v budúcnosti neexistovali žiadne problémy, a podnikateľ vie, koľko odškodného má kvôli nemu a za čo. Trávte viac času, ale okamžite vyriešite tento problém, než potom bežte okolo súdov a rozhodnite sa, kto a čo by malo byť. Všetky sumy sú dohodnuté a spracované okamžite.

Pri registrácii poistnej zmluvy na podnikanie existuje niekoľko funkcií:

1. Zmluva sa musí uzavrieť písomne, inak sa bude považovať za neplatnú.

2. Zmluva sa môže vyhotoviť na základe jedného dokumentu alebo poistnej zmluvy podpísanej poisťovateľom. Záväzné podmienky budú uvedené v zmluve a musia byť podpísané stranami.

3. Môžete poistiť nielen zamestnancov, vybavenie, ale aj zodpovednosť podnikateľa. Poisťovňa mu musí na žiadosť podnikateľa poskytnúť osvedčenie o registrácii a licenciu. Casco často znamená franšízu. Odpočítateľná suma je výška straty, z ktorej podnikateľ nedostáva poistenie. To znamená, že ide o časť straty, úrok z tejto časti sa nevracia. Výška úroku je predpísaná priamo v poistnej zmluve. Pamätajte, že ak zvolíte zodpovedný prístup k poisteniu svojho podnikania a nespoliehate sa na ruské šťastie, môžete sa vyhnúť mnohým problémom, a čo je najdôležitejšie, nestratiť všetko cez noc. Buďte opatrní!

Odporúčaná