obchodné

12 obchodných zákonov

12 obchodných zákonov

Video: MURPHYHO ZÁKONY - Mafia 2: Definitive Edition #3 2024, Júl

Video: MURPHYHO ZÁKONY - Mafia 2: Definitive Edition #3 2024, Júl
Anonim

Všetky typy sociálnych organizácií sú trochu podobné a trochu iné. To nie je prekvapujúce, pretože sa skladajú hlavne z ľudí s odlišným charakterom a temperamentom. V priebehu historického procesu sa vytvorili určité zákony, ktoré optimalizujú ľudské činnosti v podniku. Zoberme si tie hlavné.

Image

Návod na použitie

1

Zákon porozumenia novým informáciám: čím viac vedomostí máte k určitej téme, tým rýchlejšie sa objaví asimilácia nového materiálu. Preto sa musí neustále zlepšovať kvalifikácia zamestnancov.

2

Zákon zrozumiteľnosti správy: čím rozmanitejší bude materiál (tabuľky, schémy, videá atď.), Tým väčšia zrozumiteľnosť.

3

Zákon o inštalácii: v každej informačnej správe človek počuje predovšetkým to, čo je odhodlaný počuť. Preto je na začiatku každého stretnutia potrebné určiť hlavný cieľ.

4

Zákon stability informácií: informácie získané v prvom rade budú vždy spoľahlivejšie ako sekundárne. Preto by poskytovanie nových informácií zamestnancom malo byť čo najrýchlejšie.

5

Zákon optimálneho zaťaženia: každá osoba má určitú normu práce, pri ktorej vykonáva najvyššie možné výsledky. Veľký objem môže zamestnanca vystrašiť, malý objem vás robí nečinným.

6

Zákon o hospodárskej súťaži: rozvojom ducha hospodárskej súťaže medzi jednotlivými zamestnancami alebo oddeleniami sa zvyšuje efektívnosť podniku.

7

Zákon demokracie: umožnenie zamestnancom podieľať sa na riadení spoločnosti, môžete výrazne zvýšiť motiváciu k práci. Okrem toho väčšina zamestnancov začne byť v tomto procese kreatívnejšia a zvyšuje sa zodpovednosť a záujem o výsledky.

8

Zákon systematických rozhodnutí o riadení: rozhodnutie o riadení, bez ohľadu na rozsah a zložitosť, by sa malo komplexne vypracovať a analyzovať.

9

Zákon sociálnej harmónie: rozvíjaním sociálnej kultúry v spoločnosti zvýšite produktivitu a efektivitu práce.

10

Zákon o dosahovaní efektívnosti: každý cieľ podniku sa musí dosiahnuť najúčinnejším spôsobom.

11

Zákon vedeckej platnosti: akékoľvek rozhodnutia týkajúce sa riadenia by mali byť založené na uplatňovaní vedeckých prístupov a metód.

12

Zákon originality: každá organizácia má štruktúru, ktorej použitie umožňuje dosiahnutie najúčinnejších výsledkov.

Odporúčaná