nepopulárne

Čo potrebujete na otvorenie IP

Čo potrebujete na otvorenie IP

Video: Ip Man: The legend is born (a fantastic movie!) (subtitle) 2024, Júl

Video: Ip Man: The legend is born (a fantastic movie!) (subtitle) 2024, Júl
Anonim

Ak sa rozhodnete otvoriť svoj vlastný podnik (IP) sami, registrácia vás bude stáť nejaké peniaze a bude trvať asi týždeň. Budete sa musieť zaregistrovať v miestnej pobočke štátneho fondu zamestnanosti, aby vám boli uhradené všetky výdavky (do 58 000 rubľov). Na registráciu IP nepotrebujete základné imanie a adresu sídla, budete zodpovední za svoje záväzky týkajúce sa existujúceho majetku.

Image

Pred začatím procesu registrácie duševného vlastníctva a zaregistrujte sa v zamestnaneckom fonde vyberte daňový režim, ktorý používate. Ak ste ešte nedostali osvedčenie o pridelení DIČ, musíte to urobiť a dať si ho po ruke. Môžete ho vydať súčasne registráciou, v takom prípade sa však predĺži doba registrácie. Ak ste zvolili druhú možnosť, pole „INN“ by malo byť vo všetkých dokumentoch prázdne.

Rozhodnite o typoch aktivít, ktoré bude vaša spoločnosť vykonávať. V zásade platí, že čím viac ich zadáte, tým lepšie. Následne budete musieť zaplatiť príplatok za ďalšie kódy. V zozname kódov najskôr uveďte ten, ktorý bude zodpovedať hlavnej činnosti. Uvedené druhy činnosti budú musieť zodpovedať činnostiam, ktoré uvediete v uzatvorených zmluvách o výkone práce. Odpočty na FIU závisia od hlavného typu aktivity, ktorý ste uviedli. Zadaním preferenčného typu aktivity môžete znížiť príspevky na túto činnosť z 26 na 18%.

Vyplňte prihlášku na IFTS pre registráciu jednotlivých podnikateľov. To sa dá urobiť na počítači alebo ručne. Ak je formulár vyplnený na počítači, nie je možné v ňom už ručne robiť žiadne zmeny ani doplnenia. Číslo, šnurovanie do výroku, vloženie zodpovedajúceho nápisu, zabezpečenie podpisom. Overte si u Federálneho inšpektorátu daňových služieb, či má byť váš podpis overený notárskou verejnosťou.

Zaplaťte štátny poplatok za registráciu IP, v roku 2011 to bolo 800 rubľov. Podrobnosti získate na daňovom úrade v mieste registrácie.

Pri registrácii si môžete okamžite zvoliť zjednodušenú formu zdanenia. Ak tak neurobíte, môžete na ňu prejsť najskôr po 3 mesiacoch. Priložte vyhlásenie o prechode na zjednodušenú formu zdanenia v dvoch vyhotoveniach.

Dokumenty si môžete vziať na Spolkovú inšpekciu daňových služieb sami, preniesť ich prostredníctvom správcu alebo ich poslať poštou. V takom prípade ich môžete prijať aj poštou. Nezabudnite ich zaslať, aby ste urobili súpis príloh a zariadili zásielku doporučenou poštou.

Predložiť daňovému úradu žiadosť o registráciu fyzickej osoby, kópiu potvrdenia o prijatí DIČ, kópiu cestovného pasu s registračným listom, doklad potvrdzujúci zaplatenie štátnej dane, vyhlásenie o uplatňovaní zjednodušeného daňového systému (podľa potreby) osvedčené notárom.

aké dokumenty je potrebné otvoriť

Odporúčaná