ostatné

Ako rozvíjať značku

Ako rozvíjať značku

Video: MastersGate 2018 - Aby lovebrand úspešný v offline rástol aj v online. Ako na to? 2024, Júl

Video: MastersGate 2018 - Aby lovebrand úspešný v offline rástol aj v online. Ako na to? 2024, Júl
Anonim

Branding v Rusku je stále rozvíjajúcim sa priemyslom, ale každý rok sa mu pripisuje rastúci význam. Značka je navrhnutá tak, aby slúžila na rozlíšenie výrobkov v konkurenčnom prostredí. Teoreticky nie je ťažké ho rozvíjať, ale hlavnou vecou je jeho skutočná práca v praxi.

Image

Návod na použitie

1

Zapojte sa do pomenovávania. Vytvorte si obchodnú značku, je vhodné vytvoriť niekoľko alternatívnych názvov - po otestovaní jedného budete možno musieť zmeniť. Potom pokračujte vývojom sloganov. Pre reklamné kampane by malo existovať jedno hlavné aj niekoľko vedľajších sloganov.

2

Pokračujte vizuálnymi komponentmi. Vytvorte logo, dizajn obalu produktovej rady, návrh reklamného materiálu.

3

Segmentujte trh a určte cieľový segment. Za týmto účelom vytvorte „profil“ segmentu, analyzujte motivácie a preferencie spotrebiteľov, identifikujte potreby, ktoré vaši konkurenti nedokážu uspokojiť, ako aj požiadavky na „ideálnu“ značku, rozdiely od konkurenčných značiek. Po dokončení všetkých týchto bodov získate koncept budúcej značky.

4

Vypracovať stratégiu - spôsoby, akými sa zdroje organizácie použijú na vytvorenie hodnoty značky. Začať s polohovaním - systém prístupov a metód na štúdium javov a procesov formovania možných pozícií značky v závislosti od jeho výhod a výhod a relevantnosti tejto pozície pre cieľové publikum.

5

Formulárová komunikácia. Závisí od toho účinnosť poskytovania informácií o pozícii značky cieľovému publiku. Využívať reklamu, vzťahy s verejnosťou, budovanie pozitívnej reputácie, podporu predaja a obchodu. Rozvíjajte distribučné kanály, po ktorých môžete ovládať pozíciu spoločnosti.

6

Zapojte sa do tvorby cien. Samotná značka je cenným aktívom spoločnosti, v určitom pomere k cene a skutočnej hodnote zvýšenia zisku značkového tovaru. Používanie značky ako aktíva v kombinácii so správnou stratégiou správy značky dáva spoločnosti ďalší zisk.

Odporúčaná