ostatné

Ako uzavrieť OJSC v roku 2017

Ako uzavrieť OJSC v roku 2017
Anonim

Likvidácia podniku znamená ukončenie činnosti bez prevodu prípadov na nadobúdateľa a vylúčenie podniku z Jednotného štátneho registra právnických osôb, ako aj následné zrušenie registrácie.

Image

Návod na použitie

1

Zhromaždiť predstavenstvo zakladateľov, aby vypracovalo protokol a rozhodnutie o likvidácii. Na základe prijatého rozhodnutia napíšte oznámenie o likvidácii organizácie, notifikujte ho do troch dní a odošlite ho daňovému úradu v mieste registrácie spoločnosti, kde urobí primeraný záznam o začatí likvidácie v zjednotenom registri právnických osôb. Zakladateľská rada určuje likvidátora alebo zloženie likvidačnej komisie a koordinuje rozhodnutie s daňovým úradom. Na začiatku procesu likvidácie sa všetky záležitosti spoločnosti prevedú na členov likvidačnej komisie.

2

Po uplynutí dvoch mesiacov, keď veritelia predložia svoje pohľadávky, pripravia predbežnú likvidačnú súvahu - zvážia všetky žiadosti od veriteľov, vykonajú inventarizáciu, uistia sa, že dlžníci platia svoje faktúry, predávajú majetok spoločnosti, v súvahe uvedú dátumy, za ktoré spoločnosť dlhuje veriteľom. Urobte oznámenie o príprave predbežnej likvidačnej súvahy, notifikujte ju a spolu so súvahou ju odovzdajte daňovému úradu.

3

Ukončite zmluvu s vládnymi agentúrami a inými organizáciami, odstúpte od registrácie vo fondoch. Vyrovnajte sa s veriteľmi a zatvorte účet spoločnosti, zničte pečať. Pripravte všetky dokumenty súvisiace s činnosťami spoločnosti na odovzdanie do štátneho archívu a uložte ich.

4

Za záverečné konanie zaplatíte štátny poplatok. Pripravte si kompletný súbor základných dokumentov, vyplňte a osvedčte záverečné vyhlásenie notárom. Po dokončení všetkých potrebných opatrení predložte spoločnosti notársku dokumentáciu na overenie a predloženie balíka dokumentov spoločnosti.

5

Pripojiť pôvodnú účtovnú závierku k podkladovým dokumentom vrátane základnej dokumentácie a vysvetlení dlhov. Zhromažďujte správy o zmierení s daňovými úradmi a mimorozpočtovými organizáciami, ktoré potvrdzujú neexistenciu dlhov.

6

Ak chcete vykonať zápis o uzavretí podniku do jedného registra právnických osôb, odovzdajte zhromaždené doklady daňovému úradu.

Zadanie sa uskutoční a vykoná do piatich pracovných dní odo dňa predloženia úplného balíka dokumentov.

Užitočné rady

Vzhľadom na to, že konanie o ukončení konania je veľmi zdĺhavé a časovo náročné, je potrebné vopred sa poradiť s právnikom alebo daňovým inšpektorom a overiť správnosť návrhu balíka dokumentov.

Federálny zákon N 129-ФЗ „O štátnej registrácii právnických osôb a samostatných podnikateľov“

Odporúčaná