rozpočtovanie

Aké sú investičné náklady

Obsah:

Aké sú investičné náklady

Video: Ako fungujú investície a prečo by mal každý investovať? 2024, Júl

Video: Ako fungujú investície a prečo by mal každý investovať? 2024, Júl
Anonim

Investičné náklady sú celkové náklady spojené s realizáciou obchodných projektov. Ich typy a zloženie sa líšia v závislosti od konkrétneho projektu.

Image

Druhy investícií

Investičné náklady sú súčtom všetkých výdavkov spoločnosti zameraných na jej normálne fungovanie. Výška investičných nákladov úmerne ovplyvňuje úroveň ziskovosti projektu. Čím nižšie sú náklady, tým vyšší je príjem.

Vo všeobecnosti sa z hľadiska druhov nákladov rozlišujú skutočné (tvorba kapitálu) a finančné investície.

Predmetom reálnych investícií môžu byť fixné aktíva, nehnuteľnosti, zásoby, aktíva, výskum a vývoj, investície do personálu (školenia a ďalšie vzdelávanie). Je dôležité poznamenať, že investície do zlepšovania odbornej úrovne zamestnancov a nového rozvoja možno pripísať investíciám iba pri realizácii investičných projektov.

Kapitálové investície môžu smerovať do novej výstavby, ako aj do rozširovania, rekonštrukcie alebo prestavby podnikov.

Predmetom finančných investícií môžu byť cenné papiere (akcie, dlhopisy atď.), Vklady, cudzia mena, drahé kovy atď.

Rozlišujte medzi hrubými a súkromnými investičnými nákladmi. Hrubá - je to objem skutočných investícií za určité obdobie. Tieto náklady sa realizujú na úkor vlastných zdrojov (odpisy, zisk), prilákaných (z emisie akcií) alebo vypožičaných prostriedkov (pôžičky a dlhopisy). Čisté investície sa na rozdiel od hrubých investícií znižujú o výšku odpisov.

Odporúčaná