Druhy činností

Čo je poradenská firma

Obsah:

Čo je poradenská firma

Video: Úspěšná finančně poradenská firma 2024, Júl

Video: Úspěšná finančně poradenská firma 2024, Júl
Anonim

Poradenstvo je typ profesionálnych poradenských služieb poskytovaných firemným klientom s cieľom optimalizovať obchodné procesy alebo dosiahnuť strategické ciele rozvoja.

Image

Aké úlohy poradenské spoločnosti riešia

Medzi najväčšie svetové poradenské spoločnosti dnes patria PricewaterhouseCoopers, Deloitte, Ernst & Young a KPMG (KPMG). Nazývajú sa tiež veľká štvorka.

Vo väčšine prípadov služby poradenských spoločností využívajú manažéri, administratívni pracovníci a manažéri oddelení.

Spoločnosti sa môžu uchýliť k službám externých konzultantov v dvoch prípadoch. Po prvé, keď je spoločnosť malá a je v aktívnej fáze svojho rozvoja. V tomto prípade nemá vlastné štrukturálne jednotky, ktoré by túto úlohu vyriešili.

Po druhé, služby konzultačných spoločností často využívajú veľké korporácie. Faktom je, že stiahnutie konzultačnej jednotky k outsourcingu je dôsledkom ekonomickej uskutočniteľnosti a môže znížiť náklady na údržbu zamestnancov.

Poradenská spoločnosť sa zvyčajne kontaktuje v ťažkých krízových situáciách. Napríklad pri poklese predaja, strate trhového podielu a znížení konkurencieschopnosti výrobkov. Konzultanti môžu pomôcť nasmerovať firmu na sľubnejšie miesta pre rozvoj alebo rozvoj marketingovej stratégie spoločnosti alebo stratégie hospodárskej súťaže. Riešenie kritických situácií však nie je jedinou funkciou poradenskej spoločnosti.

Jej zákazníkmi sú často spoločnosti, ktoré sa zaoberajú rozvojom podnikania a hľadaním nových smerov rozvoja. Na tento účel konzultanti vykonávajú prieskum trhu, určujú najsľubnejšie miesta pre svoj rozvoj, analyzujú činnosti konkurentov, uskutočňujú predinvestičné hodnotenie obchodných projektov a predpovedajú vývoj trhových segmentov. Môžu tiež vykonávať interný audit spoločnosti s cieľom identifikovať problémové oblasti v rámci organizácie.

Externí konzultanti môžu riešiť interné problémy spoločnosti poskytovaním manažmentu s plánom na optimalizáciu obchodných procesov, budovaním štruktúry riadenia v organizácii, motiváciou zamestnancov atď. Môžu sa tiež priamo zúčastňovať na riadení spoločnosti a vykonávať strategické a taktické plánovanie.

Hlavným cieľom personálneho poradenstva je zvýšenie efektívnosti a individuálnej produktivity zamestnancov.

Ďalšou oblasťou činnosti poradenských spoločností je vývoj a implementácia informačných systémov, ako aj systémová integrácia.

Novou oblasťou poradenstva sú tzv. Osobné poradenstvo. Na rozdiel od tradičných psychologických konzultácií sa zameriava na rozvoj stratégií osobného rozvoja a formovanie systému vzťahov.

Odporúčaná