ostatné

Čo je to regionálna sieť

Obsah:

Čo je to regionálna sieť

Video: Dunajská Streda by mohla byť zaradená do regionálnej siete stredísk hádzanej 2024, Júl

Video: Dunajská Streda by mohla byť zaradená do regionálnej siete stredísk hádzanej 2024, Júl
Anonim

V rámci teórie sieťovej ekonomiky sa formujú rôzne špecifické združenia - siete, ktoré sú konečným výsledkom medzipodnikovej spolupráce.

Image

Čo je to regionálna sieť?

Regionálna sieť je veľká počítačová sieť, ktorá spája účastníkov z niekoľkých budov s mierou vycestovania z krajiny. Všetky počítače sú súčasťou rovnakej siete. Kombináciou počítačov do jednej spoločnej siete môžete zdieľať veľa počítačových zdrojov, ako napríklad tlačiarne, disky, pamäť.

Z hľadiska protokolov sa regionálne siete takmer nelíšia od globálnych sietí. Musím povedať, že v regionálnych sieťach sa transeceanické káble nepoužívajú hlavne, tento rozdiel však nie je zásadný. Regionálne siete určujú problém formovania z LAN sietí regiónov celých krajín a nadnárodných sietí. Takéto siete sa zvyčajne budujú pomocou nasledujúcich protokolov: SDH, ISDN, ATM, Frame Relay alebo X.25. Sú architektonicky tvorené z kanálov, ktoré majú bod-bodový obvod, ako aj z pomerne výkonných multiplexorov.

WAN používajú špeciálne nainštalované sieťové zariadenia, ktoré vzájomne spájajú LAN. Vzhľadom na dôležitosť takýchto zariadení pre sieť sú ich inštalácia, konfigurácia a údržba nevyhnutnými zručnosťami pre sieť spoločnosti.

WAN je užitočná pre jednotlivé spoločnosti. Spája používateľov v rámci tej istej organizácie a tiež poskytuje mnoho foriem komunikácie.

Odporúčaná