ostatné

Penzión - skvelá dovolenka, úspešné podnikanie

Penzión - skvelá dovolenka, úspešné podnikanie

Video: Internet o Borisovi pracujem pre ľudí Kollárovi. 2024, Júl

Video: Internet o Borisovi pracujem pre ľudí Kollárovi. 2024, Júl
Anonim

Dnes veľa ľudí premýšľa o tom, kde si oddýchnuť, uprednostniť ekonomické možnosti, bytové zariadenie, prírodné krásy stredného pruhu. Často si títo turisti vyberú súkromnú dovolenku, ktorú ponúkajú majitelia penziónov. Preto tento typ podnikania vyzerá celkom atraktívne.

Image

Otvorte si vlastný hotel - možnosť pre bohatých ľudí. Ale penzión je pomerne cenovo dostupný projekt. Tento formát je na Západe veľmi bežný, v Rusku sa len začína rozvíjať, má však veľké vyhliadky.

Na usporiadanie penziónu potrebujete málo veľké počiatočné imanie. Koniec koncov, takýto mini-hotel môžete otvoriť na základe existujúceho domu v dedine. Ideálnou možnosťou je samozrejme penzión pri mori. Ale mini hotel v peknom ruskom vnútrozemí, kde je les, rieka a iná krása, sa môže stať celkom ziskovým.

V prípade penziónov sa poskytuje preferenčné zdanenie, ak nie je k dispozícii viac ako 10 miestností, nemusíte sa zaregistrovať ako právnická osoba, certifikácia je striktne dobrovoľná. Ale samozrejme, majitelia by sa predovšetkým mali zaujímať o poskytovanie kvalitných služieb. Úspech projektov tohto formátu je koniec koncov založený na pozornom prístupe k hosťom, domáckej atmosfére a určitému „zvýrazneniu“, s ktorým majitelia prichádzajú.

Niekto organizuje pre hostí rôzne programy, ako je jazda na koni alebo nočný rybolov, niekto navrhuje parný kúpeľ v skutočnom ruskom kúpeľni alebo rafting na rieke - v tejto veci je kreatívny. Dôležitou súčasťou úspechu je vynikajúce domáce jedlo, ktoré podáva hosťom, ktorí zvyčajne bývajú v blízkosti. Samozrejme, musíte sa postarať o pohodlie rekreantov, zabezpečiť rôzne typy izieb s možnosťou umiestnenia prístelky, zariadiť parkovanie.

Ak sa turistom podaril dobrý odpočinok, rozprávali priateľom a známym o penzióne a tiež tam prišli a verili „ústami“. Špecialisti hovoria, že súkromný penzión sa vyplatí za 2, 5 až 4 roky. Ziskovosť sa pohybuje od 20 do 30%. V mnohých ruských regiónoch dnes orgány podporujú rozvoj penziónov. Existujú špeciálne programy, školy pre správu manažmentu súkromných hotelov.

Odporúčaná