ostatné

Ako si prenajať miesto na trhu

Ako si prenajať miesto na trhu

Video: Prežije BITCOIN útok štátneho monopolu? Finančná komunikácia bez hraníc & to the Moon 2024, Júl

Video: Prežije BITCOIN útok štátneho monopolu? Finančná komunikácia bez hraníc & to the Moon 2024, Júl
Anonim

Dnes sú obchodné miesta na trhu veľmi žiadané, pretože sa rozhodli prenajať si miesto, v prvom rade stojí za to analyzovať náklady, ktoré závisia od jeho umiestnenia. Čím bližšie je k centru trhu, tým je väčšia cezhraničná schopnosť, a tým drahšie to stojí. Trh sa zvyčajne delí na zóny podľa skupín tovaru, nemá zmysel prenajímať si miesto v tejto zóne, ktoré nezodpovedá predávanému tovaru.

Image

Návod na použitie

1

Nájdenie miesta na trhu je, samozrejme, kľúčovým momentom pri organizovaní podnikania, ktoré určuje trvalý úspech začatého podnikania. Najužitočnejšou možnosťou je nezávislý prieskum trhu a výber správneho miesta, nezabudnite však, že najlepšie miesta sú takmer vždy obsadené. Preto sa najskôr obráťte na správu trhu a zistite dostupnosť a cenu voľných miest, preskúmajte navrhované možnosti.

2

Po tom, ako ste sa rozhodli pre danú lokalitu, uzavrite nájomnú zmluvu so správou trhu, v ktorej sa musia dohodnúť povinnosti strán, postup pri urovnaní medzi stranami, doba platnosti, zodpovednosť strán, podrobnosti o prenajímateľovi a nájomcovi. Takáto dohoda má zvyčajne štandardnú podobu, ale pred podpisom ju dôkladne preštudujte.

3

Po uzavretí nájmu musíte začať s predajným miestom - na tento účel si musíte zvoliť predajcu. Ďalší úspech firmy závisí od neho vo väčšej miere, takže by ste nemali prestať vyberať prvú osobu, s ktorou sa stretnete. Nezabudnite, že predajca by mal mať také vlastnosti, ako sú slušnosť, slušnosť a čestnosť, navyše by nemal odradiť potenciálnych kupcov, ale skôr ich priťahovať. Pri prijímaní osôb požiadajte o odporúčania od predchádzajúcich zamestnávateľov.

4

Približne určte očakávaný zisk, aby ste pochopili, ako rýchlo sa vyplatia náklady spojené s prenájmom miesta na trhu. Prečo kúpnu cenu z predajnej ceny 1 kg alebo 1 kus produkcie vynásobte, vynásobte výslednú sumu odhadovaným priemerným predajom za deň. Potom zoberte náklady na prenájom miesta a plat predávajúceho za deň. Celková suma bude predstavovať približný denný príjem z jedného obchodného miesta. Upozorňujeme, že vždy môžu existovať nedefinované administratívne náklady, ktoré je potrebné zohľadniť.

5

Teraz zostáva získať dôveru zákazníkov, aby osoba, ktorá si zakúpila produkty vo vašej predajni, chcela od vás znova a znova kúpiť výrobky. Pokúste sa postupne rozširovať svoj sortiment a prilákať tak nových zákazníkov.

6

Pravidelne porovnávajte ceny podobných výrobkov predávaných konkurentmi a snažte sa ich nepreceňovať.

7

Prenájom obchodného miesta často naznačuje, že v prípade predčasného zaplatenia musí nájomca zaplatiť pomerne pôsobivú pokutu, takže je potrebné dodržať platobné lehoty.

prenájom priestorov na trhu

Odporúčaná