ostatné

Ako hľadať ropu a plyn na severe

Obsah:

Ako hľadať ropu a plyn na severe

Video: Ako nájdeme ropu? 2024, Júl

Video: Ako nájdeme ropu? 2024, Júl
Anonim

Ďaleký sever je územie, ktoré presahuje niekoľko európskych štátov. Vyznačuje sa extrémnymi klimatickými podmienkami, štvrtina všetkých devízových príjmov v štátnom rozpočte Ruska pochádza z tohto regiónu. Ročne produkuje 20% sveta a 90% - ruského plynu a ropy

Image

Ropa a plyn

Olej je minerál, ktorý je mastnou kvapalinou. Je to horľavá látka, často čiernej farby, hoci olejové farby sa v jednotlivých regiónoch líšia. Môže byť hnedá a čerešňová, zelená, žltá a dokonca priehľadná. Z chemického hľadiska je ropa komplexnou zmesou uhľovodíkov zmiešanou s rôznymi zlúčeninami, napríklad sírou, dusíkom a ďalšími. Jeho vôňa sa môže tiež líšiť, pretože závisí od prítomnosti aromatických uhľovodíkov a zlúčenín síry v jeho zložení.

Z chemického hľadiska pozostáva obyčajný (tradičný) olej z nasledujúcich prvkov:

  • Uhlík - 84%

  • Vodík - 14%

  • Síra - 1 - 3% (vo forme sulfidov, disulfidov, sírovodíka a síry ako takej)

  • Dusík - menej ako 1%

  • Kyslík - menej ako 1%

  • Kovy - menej ako 1% (železo, nikel, vanád, meď, chróm, kobalt, molybdén atď.)

  • Soli - menej ako 1% (chlorid vápenatý, chlorid horečnatý, chlorid sodný, atď.)

Zemný plyn je určitý stav hmoty, pri ktorom nedochádza k žiadnej významnej interakcii medzi časticami, ktoré tvoria jeho zloženie. Zložky sú charakterizované chaotickým pohybom, túžbou zaplniť existujúci priestor. Zemný plyn vzniká v dôsledku chemických procesov v útrobách zeme. Existujúce prírodné plyny je ťažké klasifikovať z dôvodu rozdielov v štruktúre molekulárnej mriežky.

Zemný plyn je zmes plynov, ktoré sa tvoria v vnútorných častiach Zeme počas anaeróbneho rozkladu organických látok. Zemný plyn je minerál.

Zemný plyn je prírodná horľavá plynná zmes uhľovodíkov, ktorá sa vytvára pri geologických premenách v „pasci“ medzi sedimentárnymi horninami.

Odporúčaná