obchodné

Ako kúpiť hotový obchod

Ako kúpiť hotový obchod

Video: Super domáce pletienky, už nebudete kupovať pečivo z obchodu! Jednoduchý návod, recept podľa TOZD 2024, Júl

Video: Super domáce pletienky, už nebudete kupovať pečivo z obchodu! Jednoduchý návod, recept podľa TOZD 2024, Júl
Anonim

Ak ste odhodlaní stať sa vlastníkom vášho vlastného podniku, ale nechcete začať proces od začiatku, môžete zvážiť nákup hotového podnikania. Po zakúpení hotového a skutočne fungujúceho podnikania sa ušetríte od mnohých organizačných starostí. To je len preto, aby ste sa priblížili k výberu firmy a jej nákup by mal byť zodpovedný.

Image

Návod na použitie

1

Začnite identifikáciou typu podnikania, ktoré chcete vlastniť. Určite, v ktorej oblasti sú vaše znalosti dostatočné na pochopenie procesov prebiehajúcich v podnikaní a na predstavenie si toho, čo sa tam v skutočnosti deje. V súčasnosti existuje stály dopyt po kozmetických salónoch a malých stravovacích zariadeniach (napríklad kaviarňach). Populárne sú aj umývačky áut a autoservisy.

2

Zistite, koľko môžete investovať do nákupu podniku a následného rozvoja výroby. Faktom je, že náklady na kúpu podniku nie sú iba náklady, ktoré vám ako vlastníkovi vašej firmy vzniknú. Akákoľvek dobre zavedená výroba tovaru alebo služieb si vyžaduje pravidelné investície do vybavenia, spotrebného materiálu a miezd. Výnosy z podnikania nemôžu vždy poskytnúť potrebné finančné zdroje. Zamyslite sa nad zdrojmi financovania tretích strán, ako sú bankové pôžičky.

3

Podnikanie si vyžaduje odborné hodnotenie. Vyžaduje si to osobitné znalosti a schopnosť analyzovať finančnú dokumentáciu podniku. Ak si myslíte, že vaše znalosti nestačia, vyhľadajte pomoc odborníkov, ktorí vám pomôžu správne posúdiť skutočnú hodnotu získaného podnikania a vyhliadky na jeho rozvoj. Hlavným faktorom pri určovaní hodnoty podniku je čistý zisk, tj peniaze, ktoré môže majiteľ podniku vybrať z podniku. Podstatným faktorom pri formovaní celkovej hodnoty podniku, ktorému by sa mala venovať pozornosť, je kvalifikácia personálu a jeho spravovateľnosť.

4

Existuje niekoľko spôsobov, ako previesť vlastníctvo získaného podniku:

- výmena zakladateľov v právnickej osobe zastupujúcej podnik;

- vytvorenie novej právnickej osoby s prevodom obchodných aktív na ňu;

- predaj podniku ako nehnuteľného komplexu;

- predaj prostredníctvom likvidácie.

5

Dôležitým faktorom pre ruské podnikanie je osobné zoznámenie sa. Na zaistenie spoľahlivosti vášho nákupu budete potrebovať odporúčania tretích strán, ktoré sú oboznámené s oboma stranami zapojenými do transakcie. V priemere služby konzultanta poskytujúceho sprostredkovateľské služby pri získavaní obchodných nákladov až do 15% z hodnoty transakcie.

Ako kúpiť franšízu a neurobiť chybu pri výbere obchodného partnera?

Odporúčaná