obchodné

Ako zlikvidovať pobočku

Ako zlikvidovať pobočku

Video: Zónová regulácia vykurovania 2024, Júl

Video: Zónová regulácia vykurovania 2024, Júl
Anonim

Za likvidáciu pobočky zodpovedá výlučne materská spoločnosť. Zatvoriť pobočku uvedenú v charte je oveľa ťažšie a časovo náročnejšie ako pobočka, ktorá nie je zaregistrovaná v charterových dokumentoch, pretože so sebou prináša zmenu charterovej politiky organizácie.

Image

Návod na použitie

1

Schváliť rozhodnutie o likvidácii pobočky na stretnutí zakladateľov. Pre štatutárne dokumenty pozri presné označenie likvidácie jednotky: uzavretie alebo likvidácia.

2

Žiadosť podajte na inšpektorát ministerstva daní a poplatkov (IMNS) do 3 dní od zvolania zasadnutia zakladateľov. Ak uplynie viac času, znova protokol zopakujte.

3

V IMNS, kde bola pobočka zaregistrovaná, vezmite formulár žiadosti o likvidáciu pobočky, ako aj riešenie.

4

Nezabudnite skontrolovať všetky finančné výkazy za posledné 3 roky pobočky v nezávislej audítorskej organizácii. Skontrolujte odpočty dane z pobočiek - všetko by malo byť v poriadku. Tieto akty sa budú vyžadovať neskôr.

5

Vykonajte zmeny týkajúce sa likvidácie pobočky v štatutárnych dokumentoch. Zobrať splnomocnenie generálneho riaditeľa pobočky na likvidáciu.

6

S balíkom dokumentov choďte na IMNS, kde bola pobočka predtým zaregistrovaná. IMNS určuje čas príchodu kontroly na mieste a na stole. Ihneď po dokončení inšpekcie inšpektorátu inšpekcií pracovísk, zástupcovia inšpekcie podpíšu sprievodný list a vydajú záver o likvidácii pobočky.

7

S oznámením o ukončení a zmenenou a doplnenou chartou musíte prísť na daňový úrad, v ktorom je registrovaná materská spoločnosť. V dani dostanete potvrdenie o zmene registra. Daňová právnická osoba v súčasnosti predkladá žiadosť o prevod prípadu jednotky zo svojho daňového úradu.

8

Všetok majetok, ktorý bol pôvodne k dispozícii v súvahe pobočky, ako aj majetok, ktorý pobočka získala v rámci svojich činností, sa prevádza úplne na materskú spoločnosť.

Venujte pozornosť

Buďte pripravení na skutočnosť, že práce na zatvorení pobočky môžu trvať asi rok.

Užitočné rady

Pred zatvorením vetvy sa uistite, že za štruktúrou nie sú žiadne dlhy.

rozhodnutie o likvidácii pobočiek v roku 2018

Odporúčaná