ostatné

Ako začať nový obchod

Ako začať nový obchod
Anonim

Začať nové podnikanie je v kompetencii každého, kto si to želá. Podnik môže byť „odbrúsený“ a ziskový od nuly, ak správne naplánujete všetky kroky, analyzujete situáciu na trhu a nájdite dobrých zamestnancov.

Image

Návod na použitie

1

Vypracovať zaujímavý a realistický podnikateľský nápad. Zamyslite sa nad tým, čo bude produktom vašej firmy, aký produkt predáte alebo akú službu poskytnete.

2

Analyzujte, kto budú vašimi zákazníkmi, koľko peňazí minú za služby (produkty, tovar), ako sú tie vaše. Zamyslite sa nad tým, či vaši potenciálni zákazníci dnes nemajú uspokojené potreby a či ich dokážete uspokojiť. Analyzujte, čo môžete čeliť svojim konkurentom (lepšia kvalita, nižšie ceny atď.).

3

Zvážte, ako budete predávať svoje výrobky alebo služby. a pracovať prostredníctvom potenciálnych predajných kanálov. V prípade potreby vopred zabezpečte prenájom alebo nákup obchodov, kancelárií, skladov atď. Zároveň začnite rokovania s potenciálnymi zákazníkmi a dodávateľmi.

4

V krokoch opíšte, ako sa bude vykonávať hlavný proces. Napríklad od okamihu nákupu produktu od dodávateľa po jeho predaj. Riešenie problémov s prepravou, dodávkami. Distribuujte, kto bude čo robiť. Vypočítajte minimálny počet zamestnancov.

5

Vytvorte finančný plán pre svoje podnikanie. Počítajte tu niekoľko kľúčových bodov: počiatočný kapitál (koľko peňazí bude potrebných na „propagáciu“), fixné náklady (náklady, ktoré existujú, aj keď spoločnosť pracuje so stratou - nájomné, platy atď.), Variabilné náklady (náklady na uvoľnenie výrobnej jednotky, splnenie jednej objednávky), dane. Rozhodnite sa, ako sa bude cena uskutočňovať vo vašej spoločnosti (príplatky a zľavy).

6

Ak nemôžete začať podnikať z vlastných peňazí, uveďte zdroje financovania. Zvážte, ako budete dávať peniaze v prípade šťastia a zlyhania.

7

Naplánujte si začatie podnikania. Prepojte časové harmonogramy, ciele a zdroje. Potom môžete začať s registráciou ako samostatný podnikateľ alebo ako právnická osoba. Získajte potrebné povolenia a licencie.

Súvisiaci článok

3 chyby, ktoré zničia váš internetový obchod

Odporúčaná