Obchodné riadenie

Ako začať zahraničnú hospodársku činnosť

Ako začať zahraničnú hospodársku činnosť

Video: Všetko, čo ste netušili o doktorandskom štúdiu na Lekárskej fakulte UK. 2024, Júl

Video: Všetko, čo ste netušili o doktorandskom štúdiu na Lekárskej fakulte UK. 2024, Júl
Anonim

Vstup na medzinárodný trh je zásadným krokom pre každú spoločnosť, ktorá si bude vyžadovať veľa profesionálnych výpočtov a špeciálnych štúdií. Dokonca aj skúsený podnikateľ, ktorý dosiahol úspech vo svojej krajine, sa môže pri začatí práce na vývoze dopustiť vážnych chýb - takáto činnosť si vyžaduje špeciálne znalosti a skúsenosti.

Image

Budete potrebovať

  • - podrobné informácie o krajinách, na ktoré sa chystáte vstúpiť;

  • - Nadviazané obchodné vzťahy s bankou, ktorá poskytuje množstvo medzinárodných služieb.

Návod na použitie

1

Začnite s makroekonomickým preskúmaním - vyhodnotte rôzne krajiny a regióny sveta z hľadiska dopytu po vašom tovare alebo službách. Zároveň zohľadnite politickú a hospodársku situáciu v každej krajine, jej kultúru a tradície, osobitosti podnebia atď. S najväčšou pravdepodobnosťou budete schopní vyradiť veľa krajín naraz a spôsoby „zavedenia“ do niekoľkých zvyšných, ktoré sú pre vás vhodné, by sa mali vypracovať osobitne pre každú krajinu.

2

Otestujte trh v krajine, s ktorou začínate komunikovať. Zistite, kedy sa koná špecializovaná výstava týkajúca sa vášho profilu, a navštívte ju. Spravidla je ľahké odhadnúť dopyt v konkrétnej krajine presne počas takýchto „priemyselných“ udalostí. Po rozhovore s potenciálnymi distribútormi sa určite môžete rozhodnúť, či je vhodné vstúpiť na trh v tejto krajine.

3

Rozhodnite sa, či budete vyvážať tovar, ktorý vyrábate, alebo organizovať výrobu v tejto krajine, vďaka ktorej budete rozširovať rozsah svojich predajov. Rozhodnite sa tiež o distribučnom distribučnom kanáli - pre vás bude pracovať zahraničný zástupca, ktorý sa zaviaže samostatne organizovať celé podnikanie a poskytovať iba pravidelné správy, alebo váš tím bude musieť pracovať v cudzej krajine.

4

Vyberte si banku, na ktorú sa budete spoľahnúť pri práci v zahraničí - určite budete potrebovať medzinárodné úverové, exportné financovanie a služby v cudzej mene. Pokúste sa začať spoluprácu s bankou, ktorá poskytuje najrozmanitejší balík medzinárodných služieb. Zistite tiež, s ktorými veľkými zahraničnými bankami má táto banka korešpondenčné vzťahy. Po vyriešení problému s financovaním môžete bezpečne pokračovať v riešení súkromných problémov.

Užitočné rady

Zistite, či existujú exportní makléri vášho profilu v krajine, v ktorej plánujete vstúpiť na trh - spoločnosti, ktorých zamestnanci vám môžu poradiť a pomôcť vám vyriešiť niekoľko organizačných problémov.

Vlastné podnikanie: medzinárodný obchod

Odporúčaná