rozpočtovanie

Ako zistiť objem predaných výrobkov

Ako zistiť objem predaných výrobkov

Video: Príklady na kvadratickú funkciu | Elea: Nauč sa matiku 2024, Júl

Video: Príklady na kvadratickú funkciu | Elea: Nauč sa matiku 2024, Júl
Anonim

Objem predaja je najdôležitejším ukazovateľom organizácie. Analýza tohto ukazovateľa je potrebná na plánovanie požiadaviek na zdroje, plánovanie objemu produkcie, tempa rastu produkcie a predaja. Preto je výpočet objemu predaja hlavnou úlohou analýzy hospodárskej činnosti podniku.

Image

Návod na použitie

1

Predaj výrobkov - sú to výrobky odoslané spoločnosťou z jej územia a zaplatené kupujúcim. Jeho objem sa počíta vo fyzickom alebo peňažnom vyjadrení.

2

Všetky potrebné informácie na analýzu sú prevzaté zo štandardných finančných výkazov: „Výkaz ziskov a strát“ (formulár č. 2), „Pohyb ročných produktov, ich preprava a predaj“ (výkaz č. 16), účtovné údaje uvedené v účtoch 40 „Emisia produkty “, 43„ Hotové výrobky “, 45„ Zaslané výrobky “a 90„ Predaj “. Môžete tiež použiť pravidelné štatistické vykazovanie (napríklad formulár č. 1-p „Správa o produktoch priemyselných podnikov“).

3

Objem fyzicky predaných výrobkov sa vypočíta ako súčet jednotiek všetkých odoslaných a zaplatených výrobkov za všetky obdobia zahrnuté vo vykazovanom období. Prirodzené ukazovatele sú kusy, kilogramy, balenia, tony, metre atď.

4

Objem výrobkov predávaných v peňažnom vyjadrení (alebo hodnote) je určený predajnou cenou tovaru vrátane dane z pridanej hodnoty. Mernými jednotkami sú rubly (doláre, eurá atď.). Jednoducho povedané, predaj v peňažnom vyjadrení je výnos podniku, ktorý dostal od kupujúceho za tovar, ktorý mu bol dodaný.

5

Objem predaja možno tiež určiť na základe predajných výrobkov. Hotové výrobky zahŕňajú úplne hotové výrobky, ktoré už boli prevedené na kupujúceho alebo sú na sklade. V tomto prípade sa objem predaných výrobkov môže vypočítať ako rozdiel medzi komerčnými výrobkami a zostatkom v sklade za určité obdobie.

6

Malo by sa pamätať na to, že iba tieto výrobky sa považujú za predané, pričom platba, za ktorú bola prijatá na účet podniku (alebo v pokladni). Preto výpočet nezahŕňa produkty prevedené na kupujúceho, ale ešte nezaplatené.

objem predaja

Odporúčaná