ostatné

Ako nájsť stavebnú spoločnosť

Ako nájsť stavebnú spoločnosť

Video: GUTTE stavebná firma, Kolárovo 2024, Júl

Video: GUTTE stavebná firma, Kolárovo 2024, Júl
Anonim

Na trhu stavebných služieb je dnes zastúpených veľké množstvo organizácií a firiem zaoberajúcich sa opravami a stavebnými prácami. Ako urobiť chybu pri výbere a platiť dvakrát za zle vykonanú prácu? Stačí nájsť dobrú stavebnú spoločnosť.

Image

Návod na použitie

1

Začnite vyhľadávanie zhromažďovaním informácií o trhu stavebných služieb vo vašej oblasti a nevolajte prvú reklamu, ktorú dostanete. V takom prípade je šanca, že budete kontaktovať spoľahlivú spoločnosť, malá, aj keď všetky médiá a všetky stánky vo vašej dedine sú plné reklamy pre túto spoločnosť.

2

Vytvorte zoznam všetkých spoločností vo vašom meste alebo oblasti. Upozorňujeme, že úzka špecializácia spoločnosti neznamená zlú alebo kvalitnú kvalitu poskytovaných služieb.

3

Urobte odhad tak, aby ste podľa zozbieraných údajov vedeli o približných nákladoch na súbor služieb, ktoré potrebujete.

4

Kontaktujte jednu zo spoločností. Ihneď sa opýtajte, či má stavebná organizácia oprávnenie a povolenie na práce uvedené v cenníku spoločnosti. Opýtajte sa, ako dlho poskytuje tieto služby. Organizácie, ktoré pracujú v tomto sektore služieb už niekoľko rokov, si, samozrejme, zaslúžia väčšiu dôveru ako začiatočníci. Ak stavitelia alebo koneční dodávatelia prišli z krajín Blízkeho zahraničia, premýšľajte stokrát pred ich najatím. Okrem množstva režijných nákladov vás môže obťažovať nízka kvalita ich práce, prinajmenšom preto, že len málo z nich má licenciu na ich vykonávanie.

5

Ak chcete získať informácie o spoločnosti svojim bývalým zákazníkom, požiadajte o knihu s recenziami alebo o kontakt vopred. Osobne overte kvalitu vykonanej práce návštevou jedného alebo dvoch objektov, ktoré spoločnosť postavila alebo opravila.

6

Zistite, aké materiály a vybavenie sa v priebehu práce bežne používajú.

7

Ak ste spokojní s kvalitou služieb poskytovaných jednou zo spoločností, pred uzatvorením dohody prediskutujte so svojimi zástupcami nasledujúce body:

- rozvrh práce;

- rozsah práce;

- dodávka materiálu (niekedy zákazníci sami poskytujú pracovníkom všetko potrebné.);

- možné prekročenie pôvodného odhadu;

- zneškodnenie stavebného odpadu.

8

Uzavrieť zmluvu.

Odporúčaná