ostatné

Ako napísať akt o odpísaní tovaru

Ako napísať akt o odpísaní tovaru

Video: Program servisu automobilov 2024, Júl

Video: Program servisu automobilov 2024, Júl
Anonim

Pri implementácii finančných a ekonomických detailov niekedy existujú situácie, keď je tovar vyradený z dôvodu poškodenia alebo odhalenia manželstva. V takom prípade musí účtovník vypracovať akt, ktorý má jednotnú podobu č. ORG-16.

Image

Návod na použitie

1

Pred odpísaním inkasa si urobte inventár tovaru. Za týmto účelom vydá rozkaz, vymenuje členov komisie a schváli dátum jej konania. Výsledky kontroly zapíšte do inventarizačného zoznamu, ktorý má jednotný formulár č. INV-3.

2

Urobte činy v troch vyhotoveniach, z ktorých jeden zostane u účtovníka, druhý sa prevedie na štrukturálnu jednotku a tretí pôjde na materiálne zodpovednú osobu. Uvidíte, že sa dokument skladá z dvoch strán.

3

Vyplňte záhlavie formulára č. ORG-16, to znamená, uveďte celé meno vašej spoločnosti, štruktúrnej jednotky. Urobte základ pre vypracovanie zákona, napríklad príkaz. V malej tabuľke napravo uveďte príslušné kódy.

4

Uveďte poradové číslo dokumentu a dátum jeho prípravy. Pokračujte vo vypĺňaní tabuľky. Tu musíte zadať informácie o odpísanej položke.

5

V prvom stĺpci uveďte dátum prijatia tovaru do skladu, v ďalšom - dátum odpisu. Uveďte číslo a dátum nákladného listu, v ktorom je zaznamenaný príjem tohto produktu. V piatom stĺpci uveďte dôvody odpisu tovaru; vložte kód do nasledujúceho.

6

V nasledujúcej tabuľke zadajte podrobnejšie informácie o produkte. Uveďte názov; odmerajte merné jednotky (napríklad kus); napíšte kód jednotky uvedený v klasifikátore. V nasledujúcich stĺpcoch je uvedený počet kusov, hmotnosť, cena za jednotku a celkové náklady na zaúčtovaný tovar.

7

Za tabuľkovou časťou zhrnite. Podpíšte akt o debete od predsedu, členov komisie, materiálne zodpovednej osoby. Ďalej opravte rozhodnutie vedúceho spoločnosti, napríklad: „Vymáhanie strát z pokazeného tovaru od materiálne zodpovednej osoby.“ Vložte modrú potlač pečate organizácie.

  • Formulár č. TORG-16
  • osvedčenie o odpísaní

Odporúčaná