Obchodné riadenie

Ako pomenovať fond

Ako pomenovať fond

Video: Class 03 Reading Marx's Capital Vol I with David Harvey 2024, Júl

Video: Class 03 Reading Marx's Capital Vol I with David Harvey 2024, Júl
Anonim

Meno by malo ľudí inšpirovať k tomu, aby šťastne venovali čas činnosti, pre ktorú sa nadácia vytvára. Potom sa organizácia nebude zdať bezcitná a byrokratická. Je potrebné nájsť meno, ktoré odráža zmýšľanie zakladateľov nadácie. Zapojte starostlivých sledovateľov, aby vám pomohli vytvárať nápady.

Image

Návod na použitie

1

Urobte si zoznam slávnych ľudí, ktorí sa podieľali na takýchto činnostiach. Pridajte do zoznamu slávnych hrdinov z iných oblastí. Ešte neurobte predbežné závery. Je dôležité zbierať kvalitný materiál, ktorý podnecuje myšlienky k dobrému menu. Teraz vykonajte hrubé prípravné práce.

2

Pridajte nezabudnuteľné udalosti v súlade s cieľmi nadácie. Aby ste nevynechali dobré možnosti, vyhľadajte a analyzujte zoznam sviatkov.

3

Napíšte frázy, ktoré vyjadrujú ciele tvorcov. Vyskúšajte rôzne formulácie. Nenechajte kvapky možností, ktoré sa zdajú byť menej úspešné. Nechajte všeobecný zoznam rásť.

4

Formulovať nápady, ktoré môžu inšpirovať budúcich členov a zamestnancov nadácie. Napíšte krátke vety o všetkom, čo sa zdá zmysluplné. Odrážajú víziu budúcnosti. Takéto slovné náčrty pomôžu pri ďalšej diskusii o možnostiach.

5

Pamätajte na ľudí, ktorých zakladatelia nadácie už pomohli. Myšlienka vytvorenia organizácie môže súvisieť s niektorými skutočnosťami. Pridajte do zoznamu mená a ďalšie podrobnosti o ľuďoch, ktorí inšpirovali tvorcov fondu, aby podnikli rozhodné kroky.

6

Nájdite slovníky súvisiace s rozsahom nadácie. Napíšte profesionálne výrazy, slová, ktoré sa môžu stať súčasťou budúceho mena.

7

Brainstorm. Každý účastník diskusie by mal mať zoznam získaný v predchádzajúcich krokoch. Pri pohľade na zoznam je ľahké nájsť vhodné variácie mien. Odporúča sa brainstorming v tichej miestnosti so šálkou čaju alebo kávy. Priateľská atmosféra oslobodzuje ľudí a podporuje kreativitu. Súhlasíte s tým, že už nebude žiadna kritika, sú potrebné iba nápady.

8

Ďakujem účastníkom diskusie a nechajte myšlienky „odpočívať“. Keď na tieto možnosti zabudnete, vráťte sa k nim o niekoľko dní. Teraz urobte svoju konečnú voľbu.

Odporúčaná