Obchodné riadenie

Ako pomenovať noviny

Ako pomenovať noviny

Video: 2017 05 13 televizne noviny planetku pomenoval po nasom vedcovi 2 2024, Júl

Video: 2017 05 13 televizne noviny planetku pomenoval po nasom vedcovi 2 2024, Júl
Anonim

Ak máte v úmysle vydávať noviny v náklade až 1000 výtlačkov, potom sa otázka okamžite presunie z právnej roviny do roviny vašej fantázie a vkusu. Publikácie s takýmto šírením v súlade so zákonom nevyžadujú štátnu registráciu, môžete ju nazvať čokoľvek, hoci sa pozeráte späť na ten istý zákon. Ide o pornografiu, propagandu násilia a podobne - aj neregistrovaná publikácia môže byť v rozpore s dozorným orgánom, ak názov porušuje príslušné články zákona.

Image

Návod na použitie

1

Ak obežník novín presiahne určený počet, musí sa v žiadosti o registráciu uviesť jeho názov. Z tohto dôvodu vám môže byť zamietnutá registrácia - ak už sú uverejnené noviny s uvedeným menom. Aby ste sa vyhli takejto nepríjemnej kolízii (celý proces registrácie sa bude musieť začať znova), musíte vopred vyhľadať informácie o možných „menovkách“ vašich novín. Na internete nájdete kompletný zoznam všetkých tlačených publikácií Ruskej federácie. Je pravda, že je veľmi zastaraná, ale môže vám pomôcť. V mnohých ruských regiónoch, kde existujú regionálne mediálne oddelenia, sa zoznamy všetkých novín v regióne uverejňujú na webových stránkach týchto organizácií.

2

Dobrou technikou, ako sa vyhnúť problémom s duplikátnymi názvami, je vložiť názov sídla do názvu publikácie. "Belogusevsky zvonkohry", "Staropetrovskie Vedomosti" - nie je zlé, a čo je najdôležitejšie - jedinečné.

3

Pokiaľ ide o samotné meno, neexistujú žiadne odporúčania a nemôžu byť. Všetko záleží na povahe publikácie, redakčnej politike a nakoniec na vkusu a estetických preferenciách vydavateľov.

Užitočné rady

V prípade ťažkostí pri výbere názvu novín môžete vyhlásiť súťaž v meste alebo okrese - je to tiež vynikajúca reklamná a marketingová technika.

Odporúčaná