obchodné

Ako pomenovať IP

Ako pomenovať IP

Video: ip na majnr 2024, Júl

Video: ip na majnr 2024, Júl
Anonim

Podľa ruského práva má občan právo zaregistrovať spoločnosť ako samostatný podnikateľ bez toho, aby vytvoril právnickú osobu. Na rozdiel od spoločnosti s ručením obmedzeným má individuálny podnikateľ svoje vlastné požiadavky na názov spoločnosti.

Image

Návod na použitie

1

V Ruskej federácii je individuálny podnikateľ (IP) jednotlivec, ktorý je legálne registrovaný na vykonávanie podnikateľskej činnosti. Ak je LLC (spoločnosť s ručením obmedzeným) právnickou osobou, ktorej zakladatelia si môžu nezávisle zvoliť názov spoločnosti, potom IP vždy nemá takúto príležitosť. Bežné meno pre IP pozostáva z priezviska alebo celého mena jednotlivca, ktorému predchádza skratka „IP“, napríklad „IP Sidorov Ivan Petrovich“ alebo „IP Sidorov“.

2

Vezmite prosím na vedomie, že keď napríklad maloobchod, jednotlivý podnikateľ má právo nainštalovať do svojho obchodu označenie „Časti“ alebo „Výrobky“. Toto sa nepovažuje za trestný čin, pretože tieto slová sú dobre známe a sú určené na informovanie kupujúcich o druhoch tovaru ponúkaného na predaj. V takom prípade môže celé meno znieť ako „Products (IP Sidorov)“.

3

Rovnako ako LLC, IP môže registrovať ochrannú známku vo forme ústneho označenia alebo loga. Vďaka registrácii ochrannej známky sa podnikateľ môže individualizovať v určitej oblasti tovarov a služieb a stať sa rozpoznateľným v spoločnosti. Podobné označenie IP sa môže v podnikaní voľne používať. Zároveň bude potrebné uviesť podrobnosti o OP pri uzatváraní zmlúv s protistranami av iných úradných dokumentoch: „Obchod s potravinami“ Sun ”v osobe jednotlivého podnikateľa Sidorov uzavrel dohodu s

, ".

Užitočné rady

Príďte s jedinečným názvom svojej vlastnej ochrannej známky. Nemalo by sa prekrývať s názvami existujúcich podnikov a zároveň ich kopírovať. V opačnom prípade vám musia vlastníci autorských práv predložiť primerané nároky.

Odporúčaná