Obchodné riadenie

Ako pomenovať svoju reštauráciu

Ako pomenovať svoju reštauráciu

Video: Takto som Nakoniec Pomenoval Svoju Líšku na MAJNR! 2024, Júl

Video: Takto som Nakoniec Pomenoval Svoju Líšku na MAJNR! 2024, Júl
Anonim

Dobré meno reštaurácie samo o sebe vzbudzuje chuť k jedlu. Existuje stále viac reštaurácií a výber dobrého mena je čoraz ťažší. Existuje niekoľko jednoduchých pravidiel pre vývoj mien - pomenovávanie, ktoré v tom môžu pomôcť.

Image

Návod na použitie

1

Charakteristickými znakmi úspešných mien akýchkoľvek spoločností, obchodov, reštaurácií a ďalších vecí sú po prvé ich originalita, po druhé, ľahko zapamätateľné, po tretie, odraz v názve podstaty tohto podnikania a po štvrté, pozitívne názvy združení. Preskúmajte tieto funkcie podrobnejšie na príklade názvu reštaurácie.

2

V skutočnosti môže byť každé meno originálne - záleží na tom, aký druh reštaurácie máte a aké sú jej zákazníci. Názov mladých a prosperujúcich ľudí sa môže javiť ako celkom originálny. Reštaurácia "Pokrovsky Gate" priťahuje pozornosť starších zákazníkov. Názov pohára na víno „Druhý vietor“ sa javí ako úplne originálny, a to nielen jeho častým návštevníkom. Nezabudnuteľnosť mena spočíva v tom, že ho nemožno zamieňať s podobnými a že by nemalo byť príliš dlhé, komplikované a výrečné.

3

Ak názov reštaurácie odráža jej kuchyňu. Ak sa napríklad vaša reštaurácia špecializuje iba na taliansku kuchyňu, malo by sa to nejako odraziť v názve. Možno tvrdiť, že v Moskve je veľa talianskych reštaurácií a že takmer všetky ich názvy sú talianske alebo podobné talianskym slovám, ako aj koncepty, ktoré spôsobujú spojenie s Talianskom. Tieto mená však okamžite poskytujú klientovi informácie, že talianska reštaurácia je pred ním, t. J. Odhalí jeho podstatu, na čom záleží. Ocenenie talianskej kuchyne (a jej mnohým fanúšikom v Moskve) takáto reštaurácia neprejde.

4

V reštaurácii je chutné jedlo, dobrá spoločnosť, priateľský servis, krásna atmosféra … V niektorých reštauráciách je stále dobrá hudba alebo malá knižnica. Klient ide do reštaurácie predovšetkým pre jednu z vyššie uvedených. S takýmito vecami by mal byť spojený dobrý názov reštaurácie.

5

Algoritmus pre vývoj názvu reštaurácie je približne rovnaký ako pre akýkoľvek iný druh podnikania. Najprv sa preskúmajú cieľové publikum - tí, ktorých očakávate ako svojich zákazníkov. Je zrejmé, že mladí ľudia s priemerným príjmom budú mať úplne iné meno ako vyspelejší a bohatší. Potom sú preskúmaní vaši konkurenti - ich mená, ich úspech. Najprv je potrebné vyzdvihnúť aspoň 10 variantov mena a potom, výnimočne, prísť k jednému z variantov. Môžete požiadať svojich priateľov, aby vám pomohli - otestujú vaše možnosti.

názvy talianskych reštaurácií

Odporúčaná