management

Ako merať ziskovosť udalosti

Ako merať ziskovosť udalosti

Video: Online Kurz Google Analytics I. Začiatočník - Ukážka - Webová Analytika, Testovací Účet, GATC 2024, Júl

Video: Online Kurz Google Analytics I. Začiatočník - Ukážka - Webová Analytika, Testovací Účet, GATC 2024, Júl
Anonim

Hlavným ukazovateľom ziskovosti udalosti v trhovej ekonomike je zisk. V nej sa akumulujú všetky náklady, príjmy, straty, obchodné výsledky. Zisk je jednou z podnetov pre sociálny a priemyselný rozvoj podniku.

Image

Návod na použitie

1

Na posúdenie ziskovosti udalosti je potrebné v prvom rade vykonať analýzu zisku. Na tento účel vyhodnotiť ziskovosť ako celok pre podnik, ako aj pre divízie a typy činností - obstarávanie, stravovanie, doprava a obchod. V procese analýzy je potrebné študovať implementáciu plánu a dynamiku zisku, zmerať vplyv faktorov na jeho objem. Najdôležitejšou vecou je identifikácia, štúdia a realizácia rastových rezerv pre čistý príjem.

2

Prevádzkové príjmy, náklady a straty, zmeny vo výške ziskov a strát z ostatného predaja, zmeny objemu obratu tovaru, priemerná úroveň hrubého príjmu a priemerná úroveň distribučných nákladov môžu ovplyvniť účtovný zisk. V tomto prípade majú neprevádzkový výnos, náklady a straty určitý význam, pretože sú výsledkom určitých nedostatkov v prevádzke podniku, ktoré sa bezpochyby musia zohľadniť pri hodnotení ziskovosti.

3

Preskúmajte pokuty, pokuty a prepadnutia. Veľké množstvo zaplatených pokút môže naznačovať porušenie zmluvnej disciplíny samotným podnikom alebo jeho partnermi a dodávateľmi, čo sa rovnako hodnotí negatívne. V tomto prípade je tiež potrebné posúdiť možnosť odstránenia prekážok, ktoré bránia plnému a kvalitnému plneniu zmluvných záväzkov.

4

Medzi body, ktoré by sa mali hodnotiť ako pozitívne pri posudzovaní ziskovosti, je potrebné uviesť rast výnosov z prenájmu nehnuteľností, kurzové rozdiely z transakcií v cudzej mene a na účtoch v cudzej mene, rast výnosov z cenných papierov vo vlastníctve spoločnosti, ako aj rast dividend z akcií.

5

Je záporné vyhodnotiť identifikáciu zisku a straty za predchádzajúce roky vo vykazovanom roku, pretože to naznačuje nedostatky v hospodárskej práci. Osobitná pozornosť by sa mala venovať stratám z odpísania dlhov za spreneveru, nedostatok alebo krádež - to naznačuje problémy so zachovaním majetku podnikov. V takom prípade je potrebné skontrolovať platnosť a zákonnosť odpisu pre každú sumu.

6

Pri hodnotení ziskovosti môže byť užitočné porovnať finančné výsledky najlepších oddelení podniku s zaostávajúcimi. Toto pomôže zovšeobecniť ich skúsenosti a prijať v budúcnosti opatrenia na zlepšenie ziskovosti a zabrániť stratám.

Finančný právnik

Odporúčaná