Druhy činností

Ako určiť typ činnosti podniku

Ako určiť typ činnosti podniku

Video: Ekonomika podniku - 6. přednáška 2024, Júl

Video: Ekonomika podniku - 6. přednáška 2024, Júl
Anonim

Voľba typu hospodárskej činnosti je pre novovytvorený podnik skôr zodpovednou úlohou. Na tom skutočne závisí daňový režim, a teda aj výška daňových odpočtov. Pokúste sa preto k problému pristupovať pomerne vážne.

Image

Návod na použitie

1

Pamätajte, že hlavným cieľom založenia podniku je profitovať z jedného alebo viacerých druhov hospodárskej činnosti. Účastníci sa zvyčajne dohodnú na implementácii 2-3 druhov aktivít. Vyplývajú z počiatočnej myšlienky založenia podniku a mali by priniesť stabilný príjem. Existujú však situácie, keď sa predstavy zakladateľov o typoch činností podniku veľmi líšia. Pre správne umiestnenie spoločnosti na trhu existuje All-Russian Klasifikátor ekonomických aktivít (OKVED). Vďaka nemu môžete presne určiť typy činností podniku. Pri výbere aktivít zvážte maximálny rozsah príležitostí pre budúcu organizáciu, ale nepreháňajte to.

2

Upozorňujeme, že v súlade s právnymi predpismi sa hospodárska činnosť uskutočňuje priamo, keď sa zdroje kombinujú vo výrobnom procese, v dôsledku čoho sa vyrábajú výrobky (práca, služby). V tejto súvislosti sa rozlišujú hlavné, pomocné a vedľajšie činnosti.

3

Pri určovaní druhov hospodárskej činnosti nezabudnite, že hlavnou činnosťou bude typ činnosti, z ktorej vaša spoločnosť získa maximálny zisk. Vedľajšie činnosti tiež umožňujú spoločnosti dosahovať príjem, ale už v menšej miere. Podporné činnosti sú tie, ktoré sú zamerané na zabezpečenie alebo uľahčenie prvých dvoch typov.

4

Pri výbere druhov činností pre váš podnik nezabudnite, že ich môže byť ľubovoľný počet. Ale zároveň bude hlavný medzi všetkými vynikať, bude zaznamenaný ako prvý. Závisí to od neho na výbere daňového systému. Všetky ostatné kódy sa budú považovať za voliteľné. Budete predkladať správy, ktoré sa tiež spoliehajú na hlavnú činnosť.

Odporúčaná