obchodné

Ako organizovať expedičnú službu

Ako organizovať expedičnú službu

Video: The Analytics account structure (4:56) 2024, Júl

Video: The Analytics account structure (4:56) 2024, Júl
Anonim

Dni neorganizovaných súkromných taxikárov pominuli. Každý deň existuje stále viac služieb taxislužby, ktoré pri správnom riadení môžu priniesť dobrý príjem. Ako zorganizovať takúto službu ?

Image

Návod na použitie

1

Zistite, aký veľký dopyt po vodičoch taxíkov je vo vašom meste. Pri zostavovaní obchodného plánu zvážte všetky slabé a silné stránky svojich konkurentov. Okrem toho venujte pozornosť skutočnosti, že vodiči nie sú najorganizovanejší personál, najmä preto, že mnohí z nich pre vás budú pracovať na čiastočný úväzok.

2

Zaregistrujte právnickú osobu. V charte organizácie uveďte niekoľko druhov činností (pre následné rozšírenie zoznamu služieb z dôvodu vysokej konkurencie).

3

Uzatvárať dohody s miestnymi telekomunikačnými operátormi o poskytovaní služieb alebo prvýkrát prenajať izbu s vyhradeným viacriadkovým telefónom v call centre. Okrem toho môžete pracovať ako informačné centrum pre vybraný program dispečera. V poli objednávkového formulára prevádzkovateľ zadá údaje (dátum, číslo vozidla, celé meno vodiča, atď.), Určí trasu a riadi umiestnenie rušných a voľných vodičov. Program musí byť nainštalovaný na ich mobilných telefónoch. Ak tieto náklady ešte nie sú pre vás dostupné, použite najskôr vysielačku.

4

Ak sa rozhodnete pracovať nezávisle na call centrách, vyhľadajte miestnosť, vybavte kabíny pre dispečerov. Nakupujte všetko potrebné vybavenie (počítače, telefóny, kancelárske vybavenie) a spotrebný materiál.

5

Vypočítajte tarify za služby. Ak plánujete poskytovať doručovacie služby spolu so súkromnými odbermi, uzavrite dohody s príslušnými podnikmi a predajnými miestami o nepretržitom servise. Uveďte tarify za doručovacie služby, aj keď si klient želá, aby mu vodič priniesol iba niekoľko produktov zo skladu.

6

Inzerujte v médiách reklamy na prenájom dispečerov, ako aj vodičov súkromných automobilov. Samozrejme, ak je to možné, môžete si prenajať vozový park a až potom pozvať zamestnancov, aby na nich pracovali. Tento spôsob je však drahší a vyžaduje si tiež vysoké vodičské schopnosti a zodpovednosť vodičov. Prenájom dispečerov. Vykonajte s nimi psychologické testovanie. Uzatvárať pracovné zmluvy so zamestnancami. Po prvýkrát by vodiči mali pracovať na úrokových sadzbách na dokončených objednávkach. A až po skúšobnej dobe môžete previesť ich plat. Vás naučí, ako používať program (ak sa rozhodnete implementovať moderné technológie vo vašej spoločnosti).

7

Inzerujte svoje taxislužby v médiách. Dohodnite sa s reklamnou agentúrou na výrobe vizitiek, letákov, plagátov.

Odporúčaná