obchodné

Ako usporiadať fotografické štúdio

Ako usporiadať fotografické štúdio

Video: Adele - When We Were Young (Live at The Church Studios) 2024, Júl

Video: Adele - When We Were Young (Live at The Church Studios) 2024, Júl
Anonim

Fotografické štúdio profituje z troch hlavných druhov činnosti: profesionálna fotografia (pre katalógy, brožúry, portfóliá a ďalšie reklamné výrobky), z prenájmu vybavenia a priestorov, z reportovania fotografie. V súčasnosti na tomto trhu ešte nebola pozorovaná silná konkurencia, môžeme povedať, že vstup do tohto segmentu je bezplatný.

Image

Návod na použitie

1

Je lepšie usporiadať fotografické štúdio v priestoroch susediacich s centrom, s pohodlným parkoviskom. Izba pod ateliérom by mala mať plochu najmenej 60 metrov štvorcových, z čoho 10 až 15 metrov štvorcových bude zaberať šatňa a pracovisko správcu a 50 metrov štvorcových samotným štúdiom. Venujte osobitnú pozornosť výške miestnosti, mala by byť najmenej 3, 5 metra, takže jednoduchý byt nebude fungovať. Postarajte sa o usporiadanie fotoštúdia. Nainštalujte zariadenie a vykonajte opravy. Steny, strop a podlaha v ateliéri sa zvyčajne vyrábajú obyčajné - biele, čierne alebo sivé. Výber odtieňa závisí od preferencií fotografa. Biele steny vytvoria trblietavý efekt pri fotografovaní šperkov. Čierna farba nespôsobí nežiaduce oslnenie. A šedá vám umožní vyhnúť sa zmenám teploty farieb, umožní odstrániť objekty s vysokým koeficientom odrazu. Ako podlahová krytina sa zvyčajne používa linoleum. Okná sú zahalené látkou, pretože niektoré fotografie vyžadujú dlhé expozície.

2

Je veľmi dôležité zvoliť správnu kameru pre fotografa na plný úväzok. Odborník sa domnieva, že míňanie peňazí za najlepšie modely je voliteľné. Z hľadiska kvality a ceny sa Canon EOS 40D Body alebo Nikon D80 Vody považujú za optimálne. Profesionálne fotoaparáty majú väčšiu životnosť spúšte, sú oveľa rýchlejšie a vďaka širokoformátovej matici sú schopné fotografovať, ktoré je možné tlačiť vo veľkom formáte. Obe spoločnosti - Nikon aj Canon ponúkajú rovnaké vybavenie v cene a kvalite, ale spoločnosť Canon je zastúpená širšou ponukou príslušenstva a objektívov. Okrem fotoaparátov budete potrebovať aj osvetľovacie zariadenie a príslušenstvo (soft skrinky, celulárnu dýzu, záclony, bleskomer). Získajte aj niekoľko pozadí: biela, čierna a dve farby.

3

Fotografické štúdio vyžaduje fotografa a administrátora. Fotografi by mali byť vyhľadávaní na webových stránkach, na ktorých komunikujú. Hodnotenie kandidáta je potrebné podľa jeho port folio. Musíte sa tiež dohodnúť s vizážistkou, ktorá pre vás môže kus po kúsku pracovať.

4

Získajte webovú stránku so šablónou a uveďte príklady práce, koordinácie a nákladov na služby na nej. Ak chcete prilákať zákazníkov, rokujte s fotografickými klubmi a poskytnite svojim členom zľavy. Prvých firemných zákazníkov nájdete prostredníctvom reklamných agentúr. Nie všetky reklamné spoločnosti majú vlastné štúdio, a preto prideľujú fotografie iným spoločnostiam. Vaša účasť na odborných výstavách bude mať pozitívny vplyv na váš imidž. Služby fotoštúdia je tiež možné dobre propagovať predajom darčekových certifikátov, ktoré priťahujú súkromných zákazníkov. Distribuujte brožúry a vizitky v obchodoch s profesionálnym vybavením.

Odporúčaná