management

Ako organizovať tlačovú službu

Ako organizovať tlačovú službu

Video: Tlačová konferencia - ELEKTRONIZÁCIA SLUŽIEB V ŽILINSKOM SAMOSPRÁVNOM KRAJI 2024, Júl

Video: Tlačová konferencia - ELEKTRONIZÁCIA SLUŽIEB V ŽILINSKOM SAMOSPRÁVNOM KRAJI 2024, Júl
Anonim

Každá spoločnosť, ktorá rešpektuje seba samu, musí mať vlastnú tlačovú službu. Je to ona, kto je povolaný formovať imidž spoločnosti a vytvárať jej kompetentnú povesť. A ako zorganizovať prácu tlačovej služby?

Image

Návod na použitie

1

Pri organizovaní tlačovej služby je potrebné jasne určiť, prečo sa formuje, aké úlohy sa budú plniť, ako sa bude podieľať na rozvoji spoločnosti.

2

Tlačová služba môže pozostávať z jedného až niekoľkých ľudí - všetko záleží na type organizácie, ktorej slúži. Čím väčšia spoločnosť, tým väčší personál tlačovej skupiny. Vo veľkých organizáciách sú tlačové služby zvyčajne oddelením oddelenia PR. V málo veľkých spoločnostiach môže povinnosti vedúceho PR služby a osoby zodpovednej za komunikáciu s tlačou kombinovať jedna osoba. Napriek tomu, že tlačová služba zvyčajne vystupuje ako zástupca organizácie, mala by dostať všetky pokyny od vedúceho odboru PR, ktorý je zase zodpovedný za svoje vedenie.

3

Je dôležité, aby každý tlačový referent bol zodpovedný za svoje povinnosti. Za prácu oddelenia je teda plne zodpovedný vedúci tlačovej služby, osobne organizuje tlačové konferencie a organizuje kultúrny program pre novinárov.

4

Povinnosti osoby zodpovednej za komunikáciu s tlačou zahŕňajú prípravu materiálov pre tlač, reagovanie na žiadosti tlače a monitorovanie médií. V prípade potreby tiež prijíma opatrenia na nápravu chýb vo vyhláseniach alebo príde s relevantnými zamietnutiami. Aj keď zvyčajne osoba zodpovedná za komunikáciu s tlačou vystupuje ako zástupca organizácie, je lepšie konať v mene organizácie pri dôležitých otázkach pre jej vodcu.

5

Akreditačná skupina pracuje aj v tlačovej službe, ktorá vydáva novinárom akreditačné karty, pripravuje a odovzdáva novinárom informačný balík dokumentov atď.

6

Tlačová služba môže mať aj svoju vlastnú tvorivú skupinu, ktorá môže zahŕňať svojich vlastných korešpondentov, televíznych reportérov a kameramanov. Mali by byť schopní samostatne pripraviť materiál pre médiá. Okrem toho v niektorých organizáciách môže takáto skupina vydávať vlastné podnikové noviny.

7

Vo veľkých spoločnostiach a vládnych agentúrach môže existovať aj analytická skupina, ktorá zahŕňa recenzenta. Jej úlohou je monitorovať a analyzovať pokrytie určitých problémov na stránkach novín a časopisov v televíznom a rozhlasovom vysielaní a určiť kvalitu tohto pokrytia. Pri príprave na tlačovú konferenciu je pozorovateľ tiež povinný sformulovať predmet problému, históriu vydania, pripraviť rôzne druhy informácií a poznámok.

Súvisiaci článok

Ako organizovať prácu tlačovej služby

Odporúčaná