obchodné

Ako organizovať poľnohospodársky podnik

Obsah:

Ako organizovať poľnohospodársky podnik

Video: EU Commissioner Hogan - Opportunities & challanges to dairy farming in Europe 2024, Júl

Video: EU Commissioner Hogan - Opportunities & challanges to dairy farming in Europe 2024, Júl
Anonim

Po mnoho rokov sa poľnohospodárstvo ako podnik nepovažovalo za ziskové. Tento postoj sa formoval v dôsledku štátnej politiky av súvislosti s komplexnosťou tejto oblasti. V súčasnosti nie je také ťažké organizovať poľnohospodársky podnik, pretože moderné technológie a všeobecná dostupnosť poľnohospodárskych strojov značne zjednodušujú prácu a zvyšujú ziskovosť podnikania.

Image

Na organizáciu poľnohospodárskeho podniku je potrebné vykonať analýzu trhu, identifikovať potreby obyvateľstva a zmerať ich s klimatickými charakteristikami oblasti. Každý región má preto svoje prioritné oblasti z dôvodu väčšej ziskovosti projektu. Poľnohospodársky sektor pokrýva pomerne širokú škálu špecializácií: niekto si vyberie chov dobytka, niekto sa bude zaoberať pestovaním rastlín. Poľnohospodársky podnik často vykonáva zložité poľnohospodárske činnosti, ktoré umožňujú zmeniť sezónnosť niektorých akcií na výhodu a dodatočný spôsob zisku.

Ako zvoliť smer

Ako už bolo uvedené, integrovaný výkon podnikania je v tomto prípade veľmi vhodný, pretože to vám umožní zvýšiť ziskovosť podniku. Ak je hovädzí dobytok chovaný na mäso, potom by sa za účelom zníženia nákladov na krmivo mal zmiasť aj smer pestovania plodín, ktorým sa pestujú obohatené kŕmne plodiny. To bude mať za následok produkciu odpadu, keď sa živočíšne odpadové produkty použijú na hnojenie pôdy, na ktorej sa pestujú rastliny a zelenina.

Poľnohospodárstvo bude vyžadovať nielen fyzické, ale aj intelektuálne náklady. Ku každému procesu by sa malo pristupovať opatrne, pozorovať technológiu, iba taký prístup zaručuje dosiahnutie správnych a optimálnych výsledkov. Inovačné metódy sú v niektorých prípadoch prijateľné, ale musia sa zavádzať postupne a len pre malú časť procesov. To znamená, že musíte experimentovať v niektorých častiach poľa, v časti hospodárskych zvierat, ale nemusíte riskovať celé množstvo majetku.

Ak sa okrem poľnohospodárskej výroby uvedie do prevádzky spracovateľská linka, výrazne sa zvýši ziskovosť. S nadbytkom dovážaných drahých konzervovaných výrobkov a prípravkov, údeného mäsa a iných pochúťok na trhu je nedostatok domáceho tovaru. Z tohto dôvodu môžete úspešne nadviazať predaj hotových výrobkov - od zberu zeleniny a bobúľ až po predaj oblečených mäkkých kožušín kožušinových zvierat.

Ako nakresliť pôdu na otvorenie poľnohospodárskeho podniku

Na otvorenie viacerých poľnohospodárskych oblastí stačí mať iba malý pozemok a semená. Je dobré, ak je tento pozemok k dispozícii, keď sa skontaktujete s miestnou správou alebo s organizáciou pôdy, účel pozemku sa dá znova usporiadať na poľnohospodárske účely, aj keď takéto opatrenia nie sú vždy potrebné (všetko bude závisieť od zvoleného smeru podniku a umiestnenia pozemku). Ak si chcete zobrať veľký pozemok na kultiváciu, mali by ste hľadať možnosti prenájmu pôdy alebo kúpy pôdy od súkromných vlastníkov. Pri hospodárskych zvieratách a produkcii výrobkov, ktoré si vyžadujú veľké množstvo odpadu, bude potrebné zorganizovať ďalšie čističky odpadových vôd, ktoré predtým získali povolenie na vykonávanie tohto druhu činnosti na konkrétnom mieste. V niektorých prípadoch si registrácia prenájmu pôdy nevyžaduje zvláštne finančné investície, čo sa nedá povedať o akvizícii. Tiež bude potrebných veľa peňazí na nákup vybavenia, vybavenie budov na ďalšie výdavky.

Ako získať finančné prostriedky na organizáciu podniku

Ak na začiatku farmy nie je dostatok prostriedkov na nákup automatizovaného zariadenia, mali by ste otvoriť iba malú čiaru alebo sa spoliehať iba na materiály, ktoré máte k dispozícii. Ak máte vynikajúcu úverovú históriu, môžete si kúpiť vybavenie na úver. Spočiatku je možné zariadenie prenajať alebo prenajať.

Ak sa zaoberáte chovom zvierat alebo pestovaním odrodových plodín, budete potrebovať finančné prostriedky na nákup semien alebo mladých zvierat. Odhad sa bude líšiť v závislosti od vysokých nákladov na odrodu alebo plemeno. Okrem toho bude potrebné v závislosti od účelu plodiny alebo plemena kúpiť pomocné zariadenie, ktoré pomôže ošetrovať plodiny, zvyšovať kravy, strihať vlasy, kosiť trávu a ďalšie. Ak sa plánuje, že podnik bude malý, na ploche menšej ako 6 až 15 hektárov sa nebudú vyžadovať špeciálne náklady na údržbu rastlín alebo zvierat, ale neočakávajú sa osobitné zisky. Nie je potrebné zúfalstvo, pretože s úspešným rozvojom malého podniku sa môže rozšíriť, a preto sa časom tiež zvýšia príjmy.

Nájsť peniaze na začatie nie je vždy ľahké, ale niektoré programy sú poskytované pre poľnohospodárov, v každom regióne ich vlastný. Poľnohospodárska banka tiež pripisuje poľnohospodárstvo. Je dôležité napísať podnikateľský plán a pripraviť dokumenty potvrdzujúce dostupnosť farmy.

Ako nepáliť

Ak v niektorých oblastiach podnikania môžete začať samostatne, potom bez agronomických vedomostí nie je možné nezávislé otvorenie poľnohospodárskeho podniku. Môžu existovať dva spôsoby: najať ľudí s určitými zručnosťami a znalosťami alebo získať špecializované vzdelanie. Pri vykonávaní poľnohospodárskych fariem sa tiež nemožno vzdať pomocných pracovných síl. Pre začiatočníkov si v budúcnosti môžete najať pracovníkov na jednorazové zamestnanie - na otvorenie jednotiek v štáte.

Aby bol podnik úspešný, mal by si tiež osvojiť zložitosti marketingu s cieľom vytvoriť predajné kanály. Tu by ste mali mať predstavu o pravidlách obchodnej korešpondencie, vyjednávania a schopnosti prezentovať tovar v priaznivom svetle. Ak organizátor podniku takéto zručnosti nemá, bude potrebný odborník.

Odporúčaná