obchodné

Ako zorganizovať svoju vlastnú produkciu

Ako zorganizovať svoju vlastnú produkciu

Video: Najhorší týždeň môjho života - Marcelova puška zasiahne Lujzu 2024, Júl

Video: Najhorší týždeň môjho života - Marcelova puška zasiahne Lujzu 2024, Júl
Anonim

Výroba je zvyčajne veľmi zložitá a náročná záležitosť. Okrem priameho predaja výrobkov sa obchodný proces výrobnej spoločnosti rozdeľuje na mnoho malých čiastkových úloh. Ak chcete zorganizovať svoju vlastnú produkciu, musíte prejsť najmenej 8 krokmi.

Image

Návod na použitie

1

Preskúmajte trh, na ktorý sa chystáte vstúpiť. Kapacita, hlavní výrobcovia a dodávatelia podobných výrobkov, ktoré máte k dispozícii, distribučná sieť, nezasiahnuté predajné miesta.

2

Naplánujte predaj. Zistite, ako môžete svoje výrobky predávať. Otestujte, za akých podmienok sú potenciálni kupujúci pripravení spolupracovať s novým dodávateľom. Preskúmajte ponuky budúcich konkurentov.

3

Na základe získaných informácií urobte aspoň hrubý obchodný plán. Venujte pozornosť finančnej stránke organizácie a začatiu výroby. Odhadnite počiatočný kapitál na začatie činnosti. Premýšľajte o svojom daňovom systéme.

4

Nájdite dodávateľov surovín. Okrem priaznivých nákupných cien sa pokúste dohodnúť aj na dodávke surovín priamo na miesto ich prepravy.

5

Študujte, aké povolenia budú potrebné na otvorenie výroby. Hovoríme o licenciách, certifikátoch a iných povinných dokumentoch, ktoré sa musia získať pred začatím výroby. Poraďte sa s príslušnými vládnymi agentúrami: Rospotrebnadzor, požiarna inšpekcia a iné.

6

Nájdite izbu. Hľadanie budúceho umiestnenia výroby by sa malo vykonať presne po oboznámení sa s požiadavkami regulačných a dozorných organizácií. Výrobné požiadavky sa často vzťahujú na miestnosť, v ktorej sa nachádza. Nezabudnite na technické a geografické vlastnosti miestnosti. Pohodlie nakládky a vykládky, prítomnosť prístupových ciest, blízkosť križovatiek, počet poschodí budovy, komunikácia, elektrické vedenie - to všetko sa musí zohľadniť. Tieto faktory tiež ovplyvňujú výšku nájomného / náklady na meter štvorcový miestnosti.

7

Preskúmať trh práce - zostaviť počiatočný zoznam zamestnancov a zapojiť sa do výberu zamestnancov.

8

Po úradnej registrácii výroby a prijatí všetkých povolení uzavrieť dohodu so zákazníkmi. Vašou úlohou je v priebehu niekoľkých mesiacov systematicky dosiahnuť plánovaný objem predaja.

Odporúčaná