Druhy činností

Ako zorganizovať help desk

Ako zorganizovať help desk

Video: All-in-One Dynamic Booking System (Meeting Rooms, Cars, Desks) 2024, Júl

Video: All-in-One Dynamic Booking System (Meeting Rooms, Cars, Desks) 2024, Júl
Anonim

Napriek veľkému počtu a všeobecnej dostupnosti rôznych príručiek a databáz sa vyžaduje neustála aktualizácia a systematizácia informácií. Preto sú služby referenčných služieb stále žiadané. Platí to najmä v provinčných mestách, kde z väčšej časti neexistujú všeobecné systémy s kontaktmi organizácií.

Image

Návod na použitie

1

Vytvorte databázu telefónnych čísel. Je lepšie začať pracovať s jednou vysoko špecializovanou oblasťou. Pomôžte napríklad inštitúciám zaoberajúcim sa priemyselnou výrobou alebo servisom automobilov. Postupne rozširujte svoju vlastnú databázu. Môže sa doplniť pomocou tlačených telefónnych zoznamov a katalógov právnických osôb umiestnených v online telefónnych zoznamoch.

2

Vytvorte si platené číslo. Keď sa stanete ich priamymi konkurentmi, je dosť ťažké zorganizovať vyhradenú linku technickej podpory prostredníctvom mestskej telefónnej siete. Ak vám tento spôsob nevyjde, použite pomoc mobilných operátorov. Táto metóda je o niečo nákladnejšia, pretože budete musieť platiť mesačnú službu platenej linky. Pomocou služieb celulárnej spoločnosti však môžete vytvoriť službu SMS, ktorá bude fungovať na žiadosť používateľa.

3

Zverejnite svoje vlastné tlačené mini-príručky špecializujúce sa na vybrané profesionálne odvetvia. Náklady na takéto publikácie sú niekoľkokrát nižšie ako všeobecné telefónne zoznamy a sú veľmi žiadané kvôli ich úzkemu zameraniu. Pre používateľa je ľahšie nájsť informácie v malej brožúre, ktorú je navyše vhodné prenášať. Takýto spôsob poskytovania referenčných služieb môže byť celkom výnosný a pomôže kompenzovať náklady na prenájom priestorov, náklady na reklamu a mzdy zamestnancov.

4

Propagujte svoju firmu. Neobmedzujte sa na noviny, nepoužívajte internetové zdroje, uverejňovať reklamy, neprenajímať reklamné spoty na prospektoch, tlačiť vizitky a distribuovať ich na miestach verejného stravovania. Prílev zákazníkov, ktorí potrebujú informácie, závisí od úspešnej reklamnej spoločnosti.

5

Ak je help desk, ktorý ste vytvorili, úspešný, skúste sa obrátiť na agentúru, ktorá poskytuje aj reklamné služby. Dohodnite sa na poskytovaní služieb so spoločnosťami vo vašom meste. Spoločnosti vám zaplatia za reklamu a informujete zákazníkov o ich práci. Firmy dostanú ďalšiu reklamu, získate zisk a znížia sa náklady na získanie certifikátu.

Odporúčaná