obchodné

Ako organizovať cestovnú kanceláriu

Ako organizovať cestovnú kanceláriu

Video: Cestovná kancelária AFRODITA 2024, Júl

Video: Cestovná kancelária AFRODITA 2024, Júl
Anonim

Úspech v cestovnom ruchu do značnej miery závisí od skúseností a vzťahov, takže včerajší manažéri, ktorí ovládajú zásady práce v tomto odvetví, sú často vlastníkmi cestovných kancelárií. Preto, ak sa problém nedostatku skúseností nejako vyrieši, potom otvoreniu novej spoločnosti zostáva vyriešiť iba niekoľko organizačných záležitostí.

Image

Budete potrebovať

  • - malá kancelária s rozlohou 20 metrov štvorcových;

  • - balík základných dokumentov;

  • - dvaja manažéri predaja zájazdov;

  • - premyslený marketingový koncept;

  • - Rôzne reklamné médiá.

Návod na použitie

1

Začnite sa pripravovať na prácu hľadaním izby - budúcej základne pre svoju cestovnú kanceláriu, ktorú si prenajme veľká časť potenciálneho príjmu. Miesto pre cestovnú kanceláriu nie je prvoradé, ale veľmi dôležité. Kontingentom vašich zákazníkov by mali byť aj ľudia okoloidúci, najmä ak sú vaše služby určené pre masový dopyt, a nie pre elitných zákazníkov. Úspešné riešenie, ktoré dnes môžeme úspešne nazvať, je umiestnenie cestovnej kancelárie do hradieb veľkého nákupného a zábavného centra - a jeho prevádzka je vysoká a sadzby prenájmu sú často prijateľnejšie, hlavnou vecou je byť schopný zorganizovať dobrý komunikačný systém.

2

Vyplňte dokumenty potrebné na to, aby ste sa stali plnohodnotnou „bielou“ spoločnosťou poskytujúcou turistické služby. Povinné udeľovanie licencií na činnosť takýchto firiem bolo zrušené, takže stačí zvoliť určitú právnu formu (vhodné je aj individuálne podnikanie) a poskytnúť potrebný balík dokumentov. Už v procese registrácie je dôležité jasne identifikovať druhy činností, ktoré bude vaša spoločnosť vykonávať, a správne ich uvádzať v zakladajúcich dokumentoch.

3

Pozvite manažérov predaja zájazdov, aby vám pracovali vo vašej agentúre (ak vaša minulosť súvisí aj s cestovným ruchom, pravdepodobne takých ľudí poznáte). Dvaja manažéri zvyčajne pracujú v mladej cestovnej kancelárii, riaditelia sú prijatí do zamestnania, ak sa samotný majiteľ necíti dostatočne skúsený v odbore. Je možné, že najatý manažér so sebou prinesie zamestnancov, v každom prípade by bolo vhodné, aby sa zaoberal výberom zamestnancov.

4

Vypracujte marketingový koncept, ktorý vašej cestovnej kancelárii umožní, aby sa nestratila medzi desiatkami z nich a aby vyzerala atraktívne pre zákazníkov. Najprv musíte nájsť a zdôrazniť niektoré črty vašej spoločnosti, vďaka ktorým sú jej služby exkluzívne pre určitú časť cieľovej skupiny. Najviditeľnejším spôsobom je ponúknuť zájazdy, ktoré v zásade neexistujú u iných poskytovateľov cestovného ruchu. Po nájdení „zvýraznenia“ ho musíte poraziť všetkými prostriedkami reklamy, ktoré máte k dispozícii, až po propagačné akcie.

Tajomstvo cestovného ruchu

Odporúčaná