obchodné

Ako otvoriť obchodnú školu

Ako otvoriť obchodnú školu

Video: Obchodná akadémia, Račianska - MOJA STREDNÁ ŠKOLA 2024, Júl

Video: Obchodná akadémia, Račianska - MOJA STREDNÁ ŠKOLA 2024, Júl
Anonim

Obchodné školy sú otvorené z rôznych dôvodov. Niekto si stanovil cieľ zarobiť slušné peniaze, začať podnikať. Iní si možno uvedomili, že vytvorenie takejto školy je ich povolanie. A ešte iní chcú modernú mládež učiť, ako organizovať svoje vlastné podnikanie.

Image

Návod na použitie

1

Prvým krokom je výber smeru. Zamyslite sa nad tým, čo presne sa bude študovať na vašej škole: podnikanie všeobecne alebo konkrétny odbor. Rozhodnite sa, ktoré predmety sa budú učiť. Najdôležitejšie disciplíny zahŕňajú účtovníctvo, riadenie, marketing, organizačné záležitosti, financie, rozvoj obchodnej stratégie, riadenie, právo a tak ďalej. Nezabudnite skontrolovať, aké konkrétne zručnosti a vedomosti sú na dnešnom trhu žiadané. Zvážte aj cieľové publikum a vaše ciele - to všetko môže priamo ovplyvniť výber predmetov, ktoré sa majú vyučovať.

2

Spočítajte všetky peniaze, ktoré sa očakávajú alebo očakávajú od projektu, ako aj ľudské zdroje - to znamená tých, ktorí súhlasili s tým, že vám pomôžu. Zhodnoťte svoje silné stránky a príležitosti na prilákanie kapitálu zvonka.

3

Rozhodnite sa, kde presne sa bude vaša škola nachádzať. Nájdite miesto, ktoré je ideálne pre vaše úlohy a nachádza sa v pohodlnej miestnosti. Ak už vlastníte vhodnú budovu, potom je všetko oveľa jednoduchšie. Ak nie, na tom nezáleží! Izbu je možné vždy prenajať.

4

Postarajte sa o právnu stránku veci - registráciu školy. Ak nemáte dostatočné znalosti, je rozumné konzultovať s odborníkmi.

5

V procese prípravy postupne skúmajte oblasť ponuky a dopytu na trhu. Venujte pozornosť tomu, či existujú konkurenti, identifikujte ich silné a slabé stránky, ktoré sa majú úplne pripraviť.

6

Keď je škola zaregistrovaná, začnite organizačnú a začiatočnú fázu. Strávte reklamnú kampaň. Ak to finančné prostriedky umožňujú, je vhodné vytvoriť si na internete svoju vlastnú webovú stránku. Je to skvelý spôsob, ako hovoriť o vašej škole a prilákať tých správnych ľudí.

Súvisiaci článok

MBA - postgraduálna obchodná škola

Odporúčaná