Druhy činností

Ako otvoriť súkromnú kliniku

Ako otvoriť súkromnú kliniku

Video: ? Zarobte 200 až 1 000 dolárov bez práce-NIC NIC! (Zarobte si peniaze online | Branson Tay) 2024, Júl

Video: ? Zarobte 200 až 1 000 dolárov bez práce-NIC NIC! (Zarobte si peniaze online | Branson Tay) 2024, Júl
Anonim

Ak ste priamo zapojený do lekárskych činností, ste praktickým lekárom a máte podnikateľského ducha, otvorenie vlastnej súkromnej kliniky môže byť pre vás veľmi úspešným obchodom.

Image

Návod na použitie

1

V medicíne existuje veľa oblastí (zubné lekárstvo, kozmetika atď.), Ktoré možno zvoliť ako špecializáciu pre súkromnú kliniku. Najprv si musíte zvoliť vhodnú izbu.

Na otvorenie kliniky postačuje miestnosť s rozlohou 40 m², ak ide o zubnú ordináciu, potom táto plocha postačuje. Miestnosť musí spĺňať stanovené požiadavky na osvetlenie, vetranie, sanitárne zariadenia atď., Tieto požiadavky sú podrobne opísané v SanPiN 2.1.3. 1375-1303.

2

Súkromná klinika je drahá firma. Vyžaduje si to veľkú počiatočnú investíciu, hlavným nákladom v tomto prípade je nákup vybavenia. Cena nových súprav zariadení môže predstavovať desiatky tisíc dolárov, pričom mnohé z nich môžu ušetriť nákupom použitého zariadenia.

3

Jednou z najdôležitejších etáp v organizácii tohto podnikania je výber personálu. Tento druh podnikania, rovnako ako žiadny iný, vyžaduje dostupnosť vysokokvalifikovaných odborníkov. Absolútne normálne je považované za prax prilákať zamestnancov z iných kliník, ktoré im ponúkajú lepšie pracovné podmienky a ich plat. Nedostatok profesionálnych lekárov a zdravotných sestier negatívne ovplyvní rozvoj podnikania ako celku.

4

Každá oblasť lekárskej činnosti si vyžaduje povinné licencie. Ak chcete získať povolenie na otvorenie súkromnej kliniky, musíte ju úplne pripraviť - musia byť k dispozícii všetky povolenia príslušných orgánov (sanitárne, požiarne atď.), Priestory musia byť vybavené potrebným zariadením. Proces udeľovania licencií môže trvať asi rok.

Venujte pozornosť

Tento druh podnikania sa považuje za veľmi ziskový. Napriek veľkým počiatočným investíciám (od 30 do 500 tisíc dolárov alebo viac) doba návratnosti v závislosti od spektra a kvality poskytovaných služieb nepresahuje jeden rok.

Odporúčaná