Druhy činností

Ako otvoriť cukrárstvo

Ako otvoriť cukrárstvo

Video: Cake "Pasta Flora" je ľahké, ale vynikajúce. 2024, Júl

Video: Cake "Pasta Flora" je ľahké, ale vynikajúce. 2024, Júl
Anonim

Podnikanie v oblasti cukroviniek sa považuje za pomerne náročnú úlohu. Je to z dôvodu špecifík predávaného tovaru, navyše v tomto podnikaní, na predajných trhoch je dosť veľká konkurencia a zistenie, že vaše miesto nie je také jednoduché.

Image

Návod na použitie

1

V počiatočnej fáze môžu požadované investície dosiahnuť 100 000 dolárov. To zahŕňa nákup potrebného vybavenia (elektrické sporáky, miešačky cesta, smotany, pekárske stoly atď.), Prenájom priestorov s plochou najmenej 200 m², nákup surovín a registráciu povolení. Okrem toho, bez osobných vozidiel, dodávať výrobky na predajné miesta, tiež nemôže. V závislosti od veľkosti sídla, v ktorom sa cukrovinky otvárajú, môžu náklady na získanie prepravy predstavovať desiatky tisíc dolárov.

2

Pri výbere personálu je potrebné zohľadniť sortiment výrobkov a počet obchodov, s ktorými bude práca organizovaná. Cukráreň sa môže skladať z 10 - 15 osôb, vrátane tímu vysoko kvalifikovaných cukrárov (kvalita výrobkov závisí predovšetkým od nich), pekár a jeho asistent, ako aj manažér zákazníckeho servisu a pracovníci objednávkových služieb. Je veľmi dôležité zvoliť skúseného a kvalifikovaného manažéra, as on bude rokovať so všetkými zákazníkmi cukrovinky.

3

O trhy sa musíte starať vopred. V počiatočnom štádiu, keď objem výroby nie je príliš veľký, musíte začať pracovať s malými obchodmi. S rozšírením sortimentu, stabilizáciou výroby a kontrolou kvality výrobkov môžete začať spoluprácu s veľkými maloobchodnými reťazcami.

Môžete sa tiež zapojiť do výroby exkluzívnych výrobkov a vykonávať ich na objednávku. V takom prípade si môžete zorganizovať vlastné firemné obchody alebo prenajať priestory v iných obchodoch.

4

Aj keď má sériová výroba (koláče a koláče) vlastnú sieť obchodov, mala by predstavovať najmenej ¾ z celkovej hodnoty. Veľké množstvo exkluzívnych koláčov vyrobených z prírodných produktov bude ťažké predať z dôvodu ich vysokých nákladov. Tento pomer bude navyše najlepšie vyhovovať potrebám väčšiny zákazníkov.

Odporúčaná