Druhy činností

Ako otvoriť cukrárňu

Ako otvoriť cukrárňu

Video: Otvorenie novej prevadzky - schvalenie od Hygieny 2024, Júl

Video: Otvorenie novej prevadzky - schvalenie od Hygieny 2024, Júl
Anonim

Jedným z najobľúbenejších a najchutnejších obchodných projektov môže byť otvorenie vášho vlastného cukrárne. Sladkosti nikdy nestratia svojich zákazníkov, a preto tieto obchody s dobrotami spravidla majú vždy stabilný dopyt.

Image

Budete potrebovať

  • - charta;

  • - zakladateľská zmluva;

  • - protokol, stanovisko, rozhodnutie o vytvorení organizácie, vymenovanie riaditeľa;

  • - osvedčenie o štátnej registrácii ako právnickej osoby;

  • - osvedčenie o registrácii na daňovom úrade;

  • - Goskomstatove kódy;

  • - výpis z registra;

  • - doklady potvrdzujúce zoznam sortimentu a objem predaného tovaru, prepravné podmienky, miesto predaja potravinových výrobkov;

  • - sprievodný doklad o tovare;

  • - faktúra s uvedením času, dátumu výroby, obdobia predaja výrobkov podliehajúcich skaze,

  • - doklad potvrdzujúci právo používať priestory;

  • - osobná lekárska kniha, varovný lístok o porušení predpisov.

Návod na použitie

1

Prvá vec, ktorú by ste mali urobiť, je ísť do cukrární vašich konkurentov pod zámienkou bežného kupujúceho. Venujte pozornosť tomu, ako sú zdobené obchody, aký druh sladkostí a za aké ceny sú police plnené. Požiadajte predajcov o názvy produktov, ktoré sú najviac žiadané. Na začiatku tak identifikujete až 10 - 20 druhov sladkostí, ktoré sa oplatí kúpiť vo vašom obchode. A keď zistíte cenovú politiku konkurentov, môžete znížiť ceny sladkostí, čo vás okamžite priláka.

2

Vyberte si ten správny priestor pre svoj obchod. Malo by byť pohodlné, ale zároveň priestranné. Nezabudnite, že skladovanie sladkostí a iných sladkostí vyžaduje veľa miesta a časom sa rozsah zvýši. Preto si prenajmite miestnosť „pre rast“. Nachádza sa v hlučnom nákupnom centre aj v samostatnej budove.

3

Pohodlné pre vás aj zákazníkov bude formát obchodu ako „supermarket“. Ľudia sa budú môcť voľne pohybovať medzi stojančekmi na cukríky, pozerať sa na rozmanitosť sortimentu a vyzdvihovať dobroty, ktoré majú radi v košíku. A vy zase šetríte predajcov.

4

Pokiaľ ide o samotných predajcov, nie je to zlé, ak budú mať znalosti na vysokej úrovni. Je vhodné poznať všetky mená, aby ste mohli budovať škálu popularity určitých druhov sladkostí. Bude tiež užitočné, ak sa predávajúci zoznámi so svojím produktom, pretože keď ho osobne vyskúšal, bude schopný presnejšie a farebnejšie opísať vkus a zloženie, presne poradiť, čo kupujúci potrebuje.

5

Najprv si kúpte asi 30 druhov čokolády a až 15 druhov karamelu. Do sortimentu obchodu môžete pridať aj ďalšie sladkosti: sušienky, zmrzlina, halva, marmeláda. Ďalej pochopíte, ktoré druhy sa oplatí kúpiť viac, ktoré sú na zozname a ktoré sa zbaviť. So správnym prístupom a pozornosťou k zákazníkom by sa mal váš obchod rozširovať a prosperovať.

6

Vďaka farebným obalom musí byť interiér obchodu doplnený tak, aby zdôrazňoval a priťahoval všetky oči zákazníkov zvlášť na sladkosti. Mali by ste preto uprednostniť monochromatický dizajn v jasných pastelových farbách s malými zaujímavými akcentmi: fotografie, obrázky, maľby.

7

Zhromaždite celý zoznam dokumentov na otvorenie obchodu, získajte povolenie na obchodovanie. Nakupujte a registrujte registračnú pokladňu, najímajte predajcov a hľadajte dodávateľov. Po všetkých postupoch neváhajte a pokračujte v predaji produktov, ktoré potešia deti aj dospelých.

Užitočné rady

Nezabudnite sa oboznámiť so všetkými zákonmi a predpismi, ktorých požiadavky sa musia v maloobchode dodržiavať.

Dokumenty na otvorenie obchodu

Odporúčaná