Druhy činností

Ako otvoriť vzdelávaciu inštitúciu

Ako otvoriť vzdelávaciu inštitúciu

Video: Tri vzdelávacie inštitúcie pod jednou strechou 2024, Júl

Video: Tri vzdelávacie inštitúcie pod jednou strechou 2024, Júl
Anonim

Vzdelávacie aktivity v Rusku sa vykonávajú na základe zákona o vzdelávaní. Tento dokument neobsahuje jednoznačnú a špecifickú definíciu aktivít v oblasti vzdelávania, ale vo všeobecnosti sa vzdelávacími aktivitami rozumejú činnosti, v dôsledku ktorých študenti dostanú vedomosti, zručnosti, schopnosti a odborné vzdelávanie v ich vybranej špecialite. Ale na otvorenie vzdelávacej inštitúcie nestačí byť dobrým učiteľom.

Image

Budete potrebovať

Federálny zákon Ruskej federácie „o vzdelávaní“

Návod na použitie

1

Zistite, aká bude právna forma budúcej vzdelávacej inštitúcie. Takéto činnosti sú zo zákona oprávnené vykonávať právnické osoby (neziskové organizácie) alebo fyzické osoby registrované ako samostatní podnikatelia. Obchodné organizácie nemôžu vykonávať vzdelávacie aktivity.

2

Pochopiť problémy s licenciami na vzdelávanie. Vo väčšine prípadov bude získanie licencie povinným krokom pri vytváraní inštitúcie. Výnimkou je individuálna pedagogická činnosť vykonávaná samostatným podnikateľom - nevyžaduje licenciu. V iných prípadoch je vykonávanie tohto druhu činnosti bez licencie spojené s trestnou zodpovednosťou.Ak plánujete vykonávať semináre, školenia, prednášky a poskytovať poradenské služby bez vydávania diplomov, osvedčení alebo osvedčení o vzdelaní, licencia sa tiež nevyžaduje.

3

Definujte okruh zakladateľov vzdelávacej inštitúcie. Môžu to byť orgány štátnej moci, miestna samospráva, organizácie akejkoľvek formy vlastníctva, občania Ruska alebo iných štátov.

4

Pripravte chartu vzdelávacej inštitúcie. Ako základ môžete vziať hotové základné dokumenty existujúcej organizácie vykonávajúcej vzdelávací proces. Ak chcete získať kvalitný dokument, zverte zostavenie charty kvalifikovanému právnikovi, ktorý pripravil vaše osobné želania týkajúce sa určitých oddielov.

5

Po príprave dokumentov zaregistrujte inštitúciu u orgánov Federálnej registračnej služby. Ak ste si ako právnu formu vybrali spotrebiteľské družstvo, daňová správa ho zaregistruje.

6

Po registrácii vzdelávacej inštitúcie ju vložte do daňového účtovníctva a na účet v mimorozpočtových fondoch, ako aj do štátnej štatistiky.

7

Po registrácii a registrácii na príslušné typy účtov získajte školskú licenciu. Licenciu vykonáva ministerstvo školstva a miestne orgány.

8

Po získaní licencie môžete začať s priamou implementáciou aktivít podľa vopred pripravených plánov odbornej prípravy a vzdelávacích programov. Po troch rokoch práce má inštitúcia právo získať štátnu certifikáciu a potom požiadať o štátnu akreditáciu. Od okamihu akreditácie budete mať právo vydávať štátom certifikované doklady o kvalifikácii a úrovni získaného vzdelania osobám, ktoré prešli záverečnou certifikáciou.

Otvárame súkromnú vzdelávaciu inštitúciu (CHOU)

Odporúčaná