Druhy činností

Ako otvoriť verejnú organizáciu

Ako otvoriť verejnú organizáciu

Video: PosAm RIS - Rozpočtový informačný systém SK 2024, Júl

Video: PosAm RIS - Rozpočtový informačný systém SK 2024, Júl
Anonim

Verejná organizácia je združenie občanov vytvorené na základe spoločných aktivít na ochranu svojich záujmov a dosiahnutie cieľov stanovených v charte organizácie. Vytvorenie verejnej organizácie má množstvo funkcií a obmedzení stanovených zákonom.

Image

Návod na použitie

1

Definujte ciele organizácie. Môžu to byť charitatívne, sociálne, kultúrne, vedecké ciele, ochrana zdravia, životné prostredie a uspokojenie duchovných potrieb občanov. Zabezpečiť vykonávanie podnikateľskej činnosti verejnou organizáciou, ktorá je v súlade s jej cieľmi a cieľmi.

2

Premýšľajte a vyberte názov organizácie. Mala by odrážať územný rozsah činnosti (miestne, regionálne, medziregionálne atď.). Verejná organizácia má právo vykonávať svoje činnosti iba na území subjektu, na ktorého území je zaregistrovaná, a má svoje vlastné štrukturálne jednotky. Pri výbere mena vychádzajte zo skutočnosti, že by mal odrážať ciele vytvorenia organizácie a byť jedinečný.

3

Definujte zloženie zakladateľov organizácie. Malo by to byť schopné jednotlivcov alebo právnické osoby (verejné organizácie). Na registráciu verejnej organizácie sú potrebné najmenej traja zakladatelia.

4

Pripravte si balík dokumentov na predloženie registračnému orgánu:

- vyhlásenie potvrdené notárom;

- charta;

- protokol o rozhodnutí vytvoriť verejnú organizáciu;

- dokumenty potvrdzujúce právo na použitie adresy sídla;

- prijatie platby štátnej dane.

5

Predložte balík dokumentov registračnému orgánu (ministerstvo spravodlivosti). Registrácia trvá približne dva mesiace. Po preskúmaní dokumentov inšpektorom ministerstva spravodlivosti sa rozhodne o registrácii verejnej organizácie alebo o odôvodnenom zamietnutí. Ministerstvo spravodlivosti pošle dokumenty po registrácii daňovému úradu na vykonanie zápisu do zjednoteného štátneho registra právnických osôb. Potom sa dokumenty vrátia ministerstvu spravodlivosti.

6

Keď ministerstvo spravodlivosti dostane dokumenty od daňového úradu do troch pracovných dní, mali by ste (žiadateľ) dostať osvedčenie o štátnej registrácii. Od tejto chvíle je verejná organizácia právnickou osobou so všetkými právami a povinnosťami vyplývajúcimi z tejto skutočnosti.

7

Obráťte sa na daňový úrad a štatistický úrad, aby ste sa zaregistrovali na vhodné typy účtovníctva a získali príslušné osvedčenia.

8

Otvorte bankový účet a do piatich dní to oznámte daňovému úradu.

9

Vykonajte registráciu právnickej osoby v mimorozpočtových fondoch (dôchodkový fond, fond povinného zdravotného poistenia, fond sociálneho poistenia). Potom máte právo plne vykonávať činnosti stanovené v Charte verejnej organizácie.

Otvorte verejnú organizáciu. Ako vytvoriť verejnú organizáciu?

Odporúčaná