Druhy činností

Ako otvoriť spoločnosť s ručením obmedzeným

Ako otvoriť spoločnosť s ručením obmedzeným

Video: 4 kroky k online založeniu s. r. o. na Slovensku 2024, Júl

Video: 4 kroky k online založeniu s. r. o. na Slovensku 2024, Júl
Anonim

Spoločnosť s ručením obmedzeným je organizovaná jednou alebo viacerými jednotlivcami a / alebo právnickými osobami s cieľom dosiahnuť zisk. Základné imanie je rozdelené na akcie. Účastníci nezodpovedajú za záväzky spoločnosti, riskujú stratu finančných prostriedkov iba v rozsahu hodnoty akcií na základnom imaní.

Image

Návod na použitie

1

Na účely vypracovania žiadosti o štátnu registráciu je potrebné uviesť druhy podnikateľskej činnosti podľa odvetvia. Je lepšie vybrať a napísať čo najviac kódov klasifikátora naraz. Môžete vykonávať alebo nevykonávať žiadnu činnosť, hlavná vec je, že dohoda zodpovedá kódom činnosti a čo robíte, je napísané. Majte na pamäti, že v budúcnosti budete musieť zaplatiť za ďalšiu registráciu kódu. Najskôr by ste mali uviesť kód svojej hlavnej činnosti.

2

Každá spoločnosť s ručením obmedzeným musí mať adresu sídla. Môžete si za určitú cenu prenajať izbu alebo získať adresu sídla spoločnosti s ručením obmedzeným LLC.

3

Vyberte názov svojej spoločnosti, nezabudnite, že názov spoločnosti LLC určuje, ako bude vyzerať na trhu.

4

Ak spoločnosť zakladá niekoľko účastníkov, je potrebné medzi nimi rozdeliť akcie základného imania. Suma hotovosti v základnom imaní by nemala byť nižšia ako 10 000 rubľov. Majte na pamäti, že účastníkom vznikajú straty spojené s činnosťou spoločnosti iba do výšky hodnoty ich podielu na základnom imaní.

5

Ak spoločnosť otvorí jeden účastník, je potrebné rozhodnúť o založení LLC. Ak je prítomných niekoľko účastníkov, potom zápisnica z valného zhromaždenia o založení LLC.

6

Vypracovať listinu, ktorá musí nevyhnutne obsahovať údaje o právnej forme spoločnosti, jej názve, mieste, veľkosti základného imania, zložení, postupe pri zakladaní a náhradách riadiacich a kontrolných orgánov, postupe pri rozdeľovaní ziskov a tvorbe finančných prostriedkov spoločnosti, postupe a podmienkach reorganizácie a likvidácia spoločnosti.

7

Za registráciu LLC zaplatite štátnu daň vo výške 4000 rubľov. Podrobnosti získate na daňovom úrade, v ktorom ste sa zaregistrovali. Nezabudnite, že aj keď je spoločnosti zamietnutá registrácia, poplatok vám nebude vrátený. Preto buďte pri príprave dokumentov opatrní, nerobte chyby.

8

Zostavte a podpíšte dohodu o vytvorení LLC so všetkými účastníkmi spoločnosti.

9

Po vypracovaní všetkých potrebných dokladov ich musíte previesť na daň. Ak chcete získať registráciu, musíte zhromaždiť nasledujúci balík dokumentov: Charta LLC, združenie, prijatie platby štátnej dane, žiadosť o štátnu registráciu spoločnosti, záručný list od vlastníka priestorov na registráciu, notársky overená kópia osvedčenia o vlastníctve priestorov.

Po predložení týchto dokumentov by ste mali dostať odpoveď do 5 dní.

10

V prípade kladného rozhodnutia dostanete osvedčenie o registrácii, osvedčenie o registrácii na daňovom úrade, výpis z registra.

Odporúčaná