obchodné

Ako otvoriť osobnú dopravu

Ako otvoriť osobnú dopravu

Video: Priebeh skúšky k vedúcemu cestnej nákladnej a osobnej dopravy 2024, Júl

Video: Priebeh skúšky k vedúcemu cestnej nákladnej a osobnej dopravy 2024, Júl
Anonim

Podniky zamerané na prepravu cestujúcich môžu priniesť dobrý príjem. Kyvadlové taxíky sú v mestách veľmi populárne. Na zabezpečenie osobnej dopravy je potrebné pripraviť balík dokumentov a získať štátnu licenciu.

Image

Budete potrebovať

  • - automobily;

  • - kancelárske priestory;

  • - personál;

  • - balík dokumentov na získanie preukazu.

Návod na použitie

1

Ak sa chystáte zapojiť do osobnej dopravy, zaregistrujte sa u územnej daňovej služby ako samostatný podnikateľ. Ak chcete zorganizovať rozsiahlu činnosť zahŕňajúcu viac ako 50 zamestnancov, musíte získať osvedčenie potvrdzujúce registráciu ako právnická osoba.

2

Najvýhodnejšie je prepravovať cestujúcich v taxi s pevnou trasou s veľkým počtom miest na sedenie. Aby ste to mohli urobiť, musíte si kúpiť osobné alebo dodávkové automobily. Ak je vo vozidle viac ako 8 miest, vaši vodiči musia mať osvedčenie s otvorenou kategóriou „D“. Najlepšie je dôverovať osobným automobilom vodičom s pracovnými skúsenosťami, takže výber zamestnancov berte veľmi vážne.

3

Licenciu na osobnú dopravu môžete získať v teritoriálnej pobočke Federálnej služby pre dohľad v oblasti dopravy. Bez ohľadu na to, či budete používať vlastné mikrobusy alebo prenajímať dopravu, na získanie licencie budete potrebovať:

- základné dokumenty vašej spoločnosti (charta, osvedčenie jednotlivca podnikateľa alebo právnickej osoby, výpis z EGRIP alebo USRLE, nájomná zmluva na kanceláriu a garáž, cestovný pas generálneho riaditeľa podniku, splnomocnenie, ak notárska osoba žiada o licenciu);

- doklady vodiča (vodičské preukazy, lekárske osvedčenia, pracovné zošity potvrdzujúce skúsenosti s prepravou cestujúcich najmenej tri roky);

- politika CTP pre každé auto;

- kupón TRP;

- pas technického vybavenia;

- osvedčenie potvrdzujúce registráciu technického nástroja na dopravnej polícii;

- nájomná zmluva, ak plánujete pracovať na prenajatom vozidle;

- podrobnosti o banke, s ktorou ste uzavreli zmluvu o poskytovaní služieb;

- dohoda s oprávneným lekárom, ktorý vykoná predbežnú kontrolu všetkých vodičov;

- dohoda s technickým strediskom.

4

Licencia sa vydáva na obdobie 5 rokov. Po uplynutí tohto obdobia ho budete musieť predĺžiť a predložiť nové balenie všetkých týchto dokumentov.

5

Nezabudnite, že v súčasnosti podľa nariadenia vlády Ruskej federácie musia byť všetky taxíky a autobusy na pevnej linke vybavené navigačným systémom Russian GLONASS a tachografmi, ktoré pomôžu sledovať čas cesty, rýchlosť, ktorou cestovala verejná osobná doprava. Nedodržanie pravidiel znamená vysoké pokuty. Náklady na vybavenie nepresahuje 70 - 100 tisíc rubľov.

ako prepravovať

Odporúčaná