Druhy činností

Ako otvoriť požičovňu svadobných šiat

Ako otvoriť požičovňu svadobných šiat

Video: Starosta Chren: Je piatok poobede, chýba nám stále zhruba tretina zdravotníkov 2024, Júl

Video: Starosta Chren: Je piatok poobede, chýba nám stále zhruba tretina zdravotníkov 2024, Júl
Anonim

Svadobný salón je krásny, výnosný a zaujímavý. Nevesty a podkoní však nemôžu vždy kúpiť drahé oblečenie. Ale zároveň sa mnohí z nich chcú na svadbu pozerať moderne, štýlovo a krásne. Prenájom svadobných šiat prichádza na pomoc takým novomanželom. Málokto však vie, ako zorganizovať vlastné podnikanie súvisiace s takýmito službami.

Image

Návod na použitie

1

Najprv sa musíte zaregistrovať ako súkromný podnikateľ. Môžete založiť spoločnosť s akýmkoľvek typom vlastníctva - LLC, ZAO, OJSC atď. Odborníci však zabezpečujú, že najlepšou možnosťou je IP. Zároveň s vašou vlastnou registráciou ako podnikateľ, vytvorte vzorovú zmluvu, ktorú uzavriete s každým klientom.

2

Aby ste si mohli otvoriť vlastný svadobný salón, musíte si vybrať tú pravú izbu. Je žiaduce, aby bol dostatočne priestranný. Je ideálne, ak má veľké okná, takže vo vnútri je toľko prirodzeného svetla. Je to nevyhnutné, aby šaty, ktoré ponúkate, boli predložené neviestam najlepším možným spôsobom.

3

Nezabudnite zariadiť vybavenie izieb. Mali by byť dostatočne široké, aby nevesta mohla obliecť šaty a dobre sa na ňu pozrieť. Nezabudnite tiež na pohodlnú zónu v hale. Dievčatá sa len zriedka dostanú na šaty, takže pre sprevádzajúcich ľudí je potrebná pohovka a konferenčný stolík. Odložte časopisy, pripravte si občerstvenie vo forme ovocia a sušienok, zvážte možnosť ponúknuť čaj a kávu svojim hosťom.

4

Postarajte sa o sortiment. Vyberte si modely rôznych úrovní pre svoj salón. Môžu to byť celkom jednoduché šaty a predstavitelia kolekcií módnych domov. Dávajte pozor na sezónny predaj, aby ste sa ubezpečili, že vaša kolekcia oblečenia je neustále doplňovaná a zároveň vás to nestojí príliš veľa. Dokonca aj významné módne domy môžu predávať šaty zo svojich minulých kolekcií so zľavou až 60%.

5

Ponúknite svojim zákazníkom nielen šaty, ale aj doplnky. K tomu je potrebné zariadiť stojan a výlohy. Doplnky je možné kúpiť aj v šatách.

6

Profesionálni konzultanti predaja sú tí, ktorých obzvlášť potrebujete. Takíto ľudia sú zvyčajne malí psychológovia a môžu nevesty ponúknuť veľmi vhodné oblečenie hneď, ako ju uvidia.

7

Vytvorte krajčírku. Potrebujete to, aby ste rýchlo napravili škody, ktoré sa objavia na šatách. Je vhodné, aby bol takýto zamestnanec veľmi skúsený. Všetky opravné práce by v žiadnom prípade nemali byť pozoruhodné.

8

Nezabudnite uzavrieť zmluvu s overenou službou chemického čistenia. To je pre vás nevyhnutné, aby všetky oblečenie nestratilo svoj atraktívny a predajný vzhľad. Koniec koncov, prenajímajú sa viackrát. Preto sú pre vás osvedčenými odborníkmi v oblasti umývania a čistenia svadobných šiat. Koniec koncov, všetky šaty vo vašom salóne by mali vyzerať ako nové.

9

Samozrejme, starajte sa o kvalitnú reklamu. Zvážte distribúciu letákov v blízkosti metra a verejnej dopravy, ako aj obchodov. Nastaviť transparenty. Neskôr budete môcť využívať služby ústneho podania.

Venujte pozornosť

Ak nemáte dostatok peňazí na kúpu jednej alebo druhej šaty pre svoju zbierku, môžete na internete inzerovať, že si šaty prenajmete. V takom prípade budete musieť časť výnosov zdieľať so svojím vlastníkom.

Užitočné rady

Špecialisti odporúčajú, aby vo svojej zbierke bolo ponúknutých najmenej 30 šiat. Okrem toho by sa nemali navzájom kopírovať.

Pamätajte, že výška prvého prenájmu vám prinesie až 70% nákladov na šaty, druhá - až 40%, všetky nasledujúce iba 10%.

Odporúčaná